BULUŞMA NOKTAMIZ MIDPOINT


Lezzette, Keyifte, Sohbette…

2002 yılında İstanbul’da Bağdat Caddesi şubesi ile restorancılık sektörüne yeni bir soluk getiren Midpoint, ilk şubesinden bu yana buluşma noktamız olmaya devam ediyor. Lezzette, keyifte, sohbette buluşma noktamız olarak kendini yeni marka kimliği ile sunan Midpoint, bu sektöre zincir restoran kavramını tanıştıran 43 şubeye ulaşan Allpoint grubunun yıldız markası.

Türkiye’de son 5 yıldır gastronomi sektöründe olan gelişmeleri herkes heyecanla izlerken yeme-içme sektörünün öncüsü Allpoint grubunun ilk zinciri Midpoint, 15. yılını kutluyor.  Birçok restoranın kelebek ömrü ile var olduğu yeme-içme sektöründe Midpoint restoranlarının gelişerek büyümesinin ardında sürdürülebilir lezzet ve hizmete olan inanış yatıyor. Midpoint, İstanbul, Ankara, İzmir, İzmit, Bursa, Antalya ve Mersin olmak üzere 7 şehirde 33 şube ile hizmet veriyor.

 

Yenilenen Menümüz

Peki, sizce bir restorandan beklentiler neler? Lezzet, rahat ve keyifli bir ortam, iyi servis, iyi müzik ve artık günümüzde daha fazlası. Midpoint, kurulduğu günden bugüne misafirlerine dünyadaki birçok farklı lezzeti ilk sunan marka oldu. Bugün Midpoint menülerinde Mac&Cheese veya soğuk buğday aşı çorbasının yanında Ali Nazik veya kinoa köftesi de bulabiliyorsunuz. Midpoint’in 2017 menüsüne 25 yeni lezzet de eklendi. Mac&Cheese, peynir soslu madalyon, çıtır mantı, soğuk ayran aşı çorbası, steak Meksika, coconut brownie, trüf&parmesanlı patates bunlardan bazıları. Yeni menü değişiminde Midpoint için en önemli kriterlerden biri de misafirlerinin talepleri. Misafirlerinin beklentilerini karşılayabilmek için menü değişim çalışmalarının ön hazırlığı olarak misafir yorumları alınıyor. Misafirlerinin yorumları, beklentileri ve fikirleri Midpoint için en önemli yol göstericilerden.

Sadece yemek için değil; iyi bir kahve veya iyi bir kokteyl eşliğinde sevdikleriniz ile sohbetin keyfine varmak için de gidebileceğiniz bir yerin varlığı bir süre sonra sizin o noktayı buluşma noktanız olarak görmenizi sağlıyor. İşte, Midpoint tam olarak kendini böyle tanımlıyor. Midpoint, misafirleri için lezzette, sohbette, keyifte buluşma noktası iken aynı zamanda bu sektörü hayatta tutan birçok dinamiğin de kesişim noktası.

 

Şubeler ve Diğer Restoranlar

Bağdat Caddesi, Etiler, Bebek, Fenerbahçe, Levent, Beyoğlu gibi İstanbul’un en iyi lokasyonlarında yer almasının yanında İstanbul’un yeni gelişen alanlarında ve diğer şehirlerdeki şubeleri ile herkes için yakınında bir Midpoint şubesi var.

Midpoint, gelişimi ve yeniliği seven bir marka. Markanın yaratıcısı Allpoint grubu, yenilikçi yaklaşımı ve Midpoint’te edindikleri tecrübenin bir araya gelmesi ile yeni bir marka da yarattı: Welldone by Midpoint. 7 şubeli Welldone, Midpoint markasının ve deneyiminin ne kadar sağlam ve doğru adımlar ile geliştiğinin de bir göstergesi. Grubun bu iki markaya ek olarak Akbabalı Meyhane, Poco Loco ve Bi Daha restoran markaları da sektörde mevcut. Bi Daha, grubun yeni nesil meyhane olarak tasarladığı ve hizmete soktuğu en son markası. Klasik mezelerin yanında genç nesile hitap inove mezeleri de menüsünde bulunduran Bi Daha, Beyoğlu Midpoint’in üst terasında yer alıyor.

 

Yerellik ve Sürdürülebilirlik

Allpoint grubunun 43 şubesinden gelen sektördeki deneyimi ve bilgisi ile Midpoint, misafirlerine iyi hissedecekleri anlar yaratıyor. Bu deneyimin keyfe dönüşmesinde lezzet politikası da çok önemli. Midpoint’in koordinatör şeflerinin yanında bir de ARGE şefi bulunuyor. ARGE şefi Rıza Belenkaya, Midpoint’in mutfağına dünyadaki birçok yeniliği getirmesinin yanında yerel değerleri de oldukça iyi kullanan bir mutfak yaratıyor. Siyez buğdayı, firik bulguru ile menüde yerelliği hissederken makarnaların kendi yapımları olduğunu öğrendiğinizde İtalyanların taze makarnalarının arkasındaki hikaye gözünüzün önünde canlanıyor. Antalya’dan yılda 40 ton aldıkları avokadonun çekirdeklerini bölgeye tekrar gönderip ekilmesini sağlamaları ile markanın sürdürülebilir üretime verdiği değer de gözler önüne seriliyor.

Tüm bu değerleri ile Midpoint için sadece yemek yediğiniz bir yer demek mümkün olmuyor. Şehrin en iyi lokasyonlarında iyi yemek yerken keyif alacağınız, sevdiklerinizle paylaşmak isteyeceğiniz anları geçireceğiniz restoran olmanın yanı sıra yeme içme sektörüne yönelik sürdürülebilirlik, yerellik, sosyal sorumluluk odağındaki projeleri ile de marka sadakati oluşturan bir deneyimden bahsediyor buluyoruz kendimizi.

Midpoint, yeni şubeleri, yeni lezzetleri ve yeni projeleri ile misafirlerinin lezzetli anlarını lezzet deneyimlerine çevirmeye devam edecek. Midpoint değişen mekan tasarımı ile Bağdat Caddesi şubesinden sonra Akmerkez, Küçükyalı Hilltown AVM ve Mersin Forum AVM’de yeni açılacak şubelerinde daha fazla misafiri ile buluşuyor olacak.

Lezzette, keyifte, sohbette buluşmak için #bulusmanoktamiz #midpoint

www.midpoint.com.tr

www.facebook.com/MidpointBistroCafe

www.instagram.com/midpointbistrocafe

Müşra Demir