sorbeboyut

Yaz gelince ak?llara ilk gelen ?eylerden biri de çilektir. Rengi, kokusu ve sa?l??a faydalar? ile herkesin kalbini kazanm?? bu meyve için çok farkl? tarifler uygulanmaktad?r. Sizinle payla?aca??m?z tarif ise,thishomadelife.com sitesinden al?nm??t?r.

Malzeme

Bir bardak ?eker, bir bardak su, dörtte bir bardak bal, dört bardak çilek (temizlenmi? ve ikiye bölünmü?) ve dört çorba ka???? limon suyu.

Haz?rlan???

1 – Orta boy bir tencerede suya ?eker ilave edip, ?eker tamamen çözülene kadar kaynat?n. ?urup haz?r olacakt?r, onu farkl? bir kaba al?n ve so?umas?n? bekleyin.

2 – Çilekleri, bal? ve limon suyunu bir mutfak robotuna bo?alt?n. Bütün çilekler iyice püre haline gelene kadar mutfak robotunu çal??t?r?n.

3 – Çilek tohumlar?n? ay?rmak için püreyi iyice süzgeçten geçirin. Çilek tohumlar? al?nm?? pürenizi ve so?umu? olan ?urubunuzu iyice kar??t?r?n. Bir saat için so?umaya b?rak?n.

4 – Çilek kar???m?n?z? dondurma makinenizin kab?na bo?alt?n ve k?vam?n? bulana kadar otuz dakika kar??t?r?n. Bu a?amada çilek kar???m? yumu?ak bir k?vamda olacakt?r.

5 – Kar???m? hava geçirmez bir kaba al?n ve derin dondurucuda yakla??k iki saat süreyle bekletin.

 

Total
3
Shares

Bir cevap yazın