Cilt Bakımı

DİŞ BEYAZLATMA HAKKINDA DOĞRULAR

dis-beyazlatma

Diş Hekimi Onur Öztürk diş beyazlama hakkında bilgi veriyor.

Diş Beyazlatma İşlemi Diş Minesi İçin Zararlı mıdır?

Uzun dönemde doğru kullanımlar diş minesi ya da başka dokular kalıcı bir zarara uğramazlar.

Diş Beyazlatma Kalıcı Diş Hassasiyetine Yol Açar mı?

Diş beyazlatma esnasında oluşan diş hassasiyeti doğru bir uygulamada “geçici” bir etkidir. Bu eğer diş hassasiyeti diş beyazlatma ile oluşmuşsa işlemden sonraki gün geçeceği anlamına gelir ve dişin durumu bir kaç gün sonra ilk baştaki haline döner tamamen.

Dişlerimi Beyazlatabilir miyim?

Bir çoğumuzun dişleri diş beyazlatma işlemi için adaydır ama yine de herkesin ağız yapısı özeldir ve kendine has özel durumları barındırabilir. Bunun için diş hekiminize danışmanız gerekir.

Diş Beyazlatma Ne Kadar Kalıcıdır?

Genel olarak dişinizin yapısına bağlı olarak 1 yıl ile 2 yıl arası gider, bazen daha uzun yıllar gittiği de olabiliyor ama genel olarak kırmızı şarap, kahve, sigaradan uzak durmak sonucun kalıcılığını pekiştirir.

Diş Beyazlatma Güvenli midir?

Evet, doğru uygulandığında bir çok çalışmanın da desteklediği üzere diş beyazlatma güvenlidir. Diş minenizi süreç boyunca güçlendirmek için; florür, kalsiyum ve nano-hidroksiapatit içeren diş macunu, preparatlar kullanabilirsiniz.

Diş Beyazlatma Eski Dolgu ve Porselenlerimi Etkiler mi?

Diş beyazlatma işlemi porselen gibi restoratif materyallerin rengini etkilemez, kompozit dolguların ise bağlantılarını etkileyebilir ya da çok az renk değişikliğine yol açabilir, diş beyazlatma öncesi ve sonrasında diş hekiminin kontrol edilmeleri gerekir.

Diş Beyazlatmada Kullanılan İlaç Zararlı mıdır?

Diş beyazlatmada kullanılan karbamid peroksit ve hidrojen peroksit dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır, doğru kullanıldıklarında güvenli ürünlerdir, bunun için kullanım talimatlarına ya da diş hekiminizin önerisine göre kullanmak gerekir.

Diş Beyazlatıcı Macunlar Gerçekten İşe Yarar mı?

Diş beyazlatıcı macunlar diş yüzeyini iyi bir şekilde temizlerler, dolayısıyla rengi daha beyaz görmemizi sağlarlar, teknik olarak dişin rengini beyazlatmazlar. Fakat yüzeyde oluşturdukları temizleme etkisi gözle görülür bir beyazlama hissi yaratır.

Kaynak: http://onurozturk.com/