MARIE CLAIRE WEDDING

DÜĞÜN GÜNÜNÜN OLMAZSA OLMAZLARI

Düğün gününüzde hiçbir detayı atlamamak için bilmeniz ve yanlarına birer tik koymanız gerekenler bu listede.

düğün hazırlıkları

DAVETLİ LİSTESİ

Davet vermek istediğiniz maksimum kişi sayısını muhakkak belirleyin.

Dört ay öncesinde isim listenizi en ince ayrıntısına kadar çıkarmış olmalısınız ki son bir aya kadar o liste üzerinde gelecek ve gelmeyeceklerin kesin sayısını oluşturun.

DAVETİYE

Davetiyede muhakkak tarih, saat ve yer yazılmalı.

Eğer yemekli ya da kokteyl şeklinde bir düğün olacaksa davetlilerinin katılım durumlarını bildirebilecekleri (LCV) kişinin numarasını yazmayı unutmayın. Gelin ve damat tarafı için iki ayrı kişi olması işleri kolaylaştıracaktır.

KOKTEYL – YEMEK MENÜSÜ

Ağır ya da davetliler için riskli bir menü olmamasına dikkat edin.

Et, balık ya da domuz eti yemeyenler için alternatifleriniz bulunsun.

Çocuk davetliler var ise, onlar için ayrı bir menü oluşturabilirsiniz.

Yemek menünüzü en fazla düğüne bir ay kala tadın ki, olumsuz bir durumda değişiklik yapabilecek zamanınız olsun.

 

düğün günü hazırlıkları nasıl olmalı

FOTOĞRAF

Çalışmak istediğiniz fotoğrafçıyla en az 4 ay öncesinde konuşmuş olun ve düğün gününüz için tarihi ona da iletin ki o güne başka bir etkinlik koymasın.

İsteklerinizi çok net bir şekilde ifade edin; unutmayın o anlar sadece bir kere yaşanıyor, geriye sarılması mümkün olmuyor. Dolayısıyla yakalayabileceği kareler geçip gidiyor, gitmelerine izin vermeyin.

Kendi ailelerinizi ve yakınlarınızı önceden kendisine tanıtın ki, anneniz yerine sadece formalite gereği çağırdığınız birinin onlarca fotoğrafı olmasın.

MÜZİK

Müzik akışını önceden belirlemelisiniz. Yemek öncesinde kokteyl varsa, kilise düzeniyle nikâh kıyılacaksa ya da sadece yemekli bir organizasyonsa müziklerin de akışı bu etkinliklere uygun olmalı. Unutmayın gelen misafirleri keyif almalarını ya da sıkılmalarını sağlayacak en büyük faktörlerden biri de müzik!

Kesinlikle seçmeniz gereken 4 adet şarkı var; çıkış, dans, pasta ve gelin çiçeği atma şarkısı. Bir de tabii damat papyonunu bekâr arkadaşlarını atmak isterse, kendisinin de bir şarkı seçmesi gerekecek!

ACİL DURUM ÇANTASI

Her ihtimale karşı yanınızda bulunmasının faydalı olacağı minik detaylar var.

Saç spreyi: Saçınızın bozulmasına ya da elektriklenmesine karşı işe yarayacak.

Törpü: Olmasını hiç istemezsiniz ama olur da tırnağınız kırılırsa? En azından kısaltarak tüm gece gelinliğinize takılmasına engel olabilirsiniz.

Saç firketesi: Toplu bir saç modeliniz varsa, bu firketeler acil durumda kurtarıcınız olacak.

Deodorantlı mendiller: Gün içerisinde sadece size değil, nedimelerinize de çok yardımcı olacaklar.

Şeffaf yara bandı: Gelinliğinizin ya da sutyeninizin kopçası derinizi acıtabilir ya da ayakkabınız gün içerisinde ayağınızı vurabilir. Estetik açıdan görünümü bozmayacak bu şeffaf yara bantları hayat kurtaracaklar.

düğün hazırlıkları olmazsa olmaz

SAÇ – MAKYAJ PLANI

En geç bir ay öncesinde saç ve makyajınızın provası bir kez yapılmış olsun. Bir gelinin, gelinliği haricinde güzel hissetmesini sağlayacak en büyük etken saçı ve makyajı oluyor. Eğer o gün bunlardan memnun kalmazsanız enerjiniz düşer, iyi fotoğraf veremez ve kendinize güvenemezsiniz.

YAKA ÇİÇEKLERİ

Gelin çiçeğinize karar verirken, damat ve sağdıçların yaka çiçekleri için de net bir sayı vermeyi unutmayın. Düğün günü yaka çiçeği unutulan önemli bir davetliniz kendini dışlanmış hissedebilir.

MİNİK BAVUL

Evet, bu bavul sadece size ait olmalı. İçinde takılarınız, ayakkabınız, saç aksesuarlarınız, acil durum çantanız, yedek makyaj malzemeleriniz gibi sadece sizin kullanacağınız şeyler olmalı ve başkalarının eşyalarıyla karıştırılmamalı. Üzerine ‘Geline Aittir!’ ibaresi yapıştırabilirsiniz!

YASAK GÜN

Düğünden önceki son hafta içerisinde bir gün, nişanlınızla bir akşam yemeğine çıkın. Bu gecenin farkı ise, düğününüz hakkında konuşmanızın yasak olması. İnanın ikinize de çok iyi gelecek!

Yazı: Beyza Serin