Be? çay?n?n yan?na yak??acak hem hafif hem de leziz bir kurabiye tarifimiz var.

PicMonkey kvkvkj

 

Malzemeler
½ su barda?? un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay ka???? tarç?n
3 çorba ka???? toz ?eker
1 adet yumurta
40 gr damla çikolata
2 su barda?? yulaf ezmesi
1 tatl? ka???? rendelenmi? taze zencefil
60 gr tereya??, oda ?s?s?nda yumu?am??
1 çorba ka???? portakal kabu?u rendesi

 

Haz?rlan???

1. F?r?n? önceden 180 dereceye ayarlay?n. Yulaf ezmesi, un, kabartma tozu, vanilya ve tarç?n? büyük bir kasede harmanlay?n.

2. Bir kar??t?rma kab?na tereya?? ve toz ?ekeri al?p en az be? dakika, krema haline gelinceye kadar ç?rp?n. Üzerine yumurtay? ilave edip 1-2 dakika daha ç?rp?n. Portakal kabu?u ve zencefil rendesini de ekleyip ç?rpmaya devam edin. Bu i?lemi yaparken kab?n kenarlar?na yay?lan malzemeyi ortaya toplamay? unutmay?n.

3. ?ki ayr? kaptaki kar???m? birle?tirip, tahta ka??kla kar??t?r?n. Damla çikolatay? ekledikten sonra, bir kez daha hafifçe kar??t?r?n. Hamurun üzerini örtüp buzdolab?nda 10-15 dakika bekletmeye al?n.

4. ?ki f?r?n tepsisine ya?l? ka??t serin. Hamurdan ceviz büyüklü?ünde parçalar kopar?p elinizde yuvarlak ?ekil verin ve aralarda bo?luk kalacak ?ekilde tepsiye dizin. Tepsileri f?r?na verip, üzerleri k?zar?ncaya kadar, yakla??k 12-15 dakika pi?irin.

5. F?r?ndan ç?kan kurabiyeleri be? dakika bekletip tel ?zgaran?n üzerine al?n. ?yice so?uduktan sonra saklama kab?na alabilirsiniz.

Bir kurabiyede: 69 kalori, 3,3 gr ya?, 8,3 gr karbonhidrat, 1 gr lif, 23 mg sodyum, 1,4 gr protein

Total
422
Shares

Bir cevap yazın