YEMEK TARİFİ: FIRINDA TATLI PATATES


Patates kızartmasına(410 kalori) karşı koymanın ne kadar zor olduğunun farkındayız. Eğer bu fast food’u hayatınızdan tamamen çıkarmaya hazır değilseniz bile, fırında tatlı patatese(250 kalori) bir şans vermenizi tavsiye ederiz.

Uzman Diyetisyen Gamze Şanlı Ak’ın tarifini denemenizde fayda var!

fırında-patates

Fırında Tatlı Patates

Malzemeler:
1 adet tatlı patates
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı kekik

1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı parmesan peyniri

Yapılışı;
Taze patates kabuklarını sadece fırçalayın ve çubuk çubuk dilimleyin. Fırın kabına patatesleri koyup üzerine zeytinyağı gezdirin ve üzerine baharatları serpin. 30 dakika boyunca 200° C’de pişirdikten sonra parmesan peynirini patateslerin üzerine ekleyip, 10 dakika patatesler hafifçe kızarana kadar, tekrar pişirin.

Melda Ennekavi