Fitness & Beslenme

ŞEKER HASTALIĞI AMELİYATLARI

Op. Dr. Erol Vural şeker hastalığı ameliyatı hakkında bilgi verdi.

erol vural

Şeker hastalığından kaynaklı olarak gerçekleşen damar hasarı nedeniyle; diyabetik ayak yaraları ve geçmeyen ülserler oluşarak yaşam kalitemiz ve konforumuz düşmektedir. Şeker hastalığı kontrol altına alınmamasına bağlı olarak böbrek yetersizliği oluşmakta ve yaşam boyu diyalize ile bağlı kalınmaktadır. Şeker hastalığı retina tabakasında hasar meydana getirerek körlüğün nedeni de olabilmektedir. Şeker Hastalığı Ameliyatları ile tüm bu sağlık problemlerin önüne geçilmektedir. Şeker Hastalığı Ameliyatları) ile metabolizma hızla değişerek, kısa vadede normale döner ve yaşam kalitesi artırılır. Şeker Hastalığı Ameliyatları uygulanan klasik tedavi yöntemlerinden daha etkilidir. Şeker hastalığından kaynaklı oluşabilecek her sağlık problemini yok etmesi beraberinde hastanın normal yaşamına dönmesine imkan sağlar ve beslenmesini düzenler. Şeker Hastalığı Ameliyatları ile kan şekerinin durmadan yükselen seyri düzene sokulur böylelikle organ hasarlarının gerçekleşmesi engellenir.

Şeker Hastalığı Ameliyatları basit tanımıyla bağırsak sisteminde yapılan bir yer değiştirme operasyonudur. Şeker Hastalığı Ameliyatlarının amacı: pankreasda insülin üreten hücrelerin canlılığının ve üretkenliğinin arttırılmasıdır. Şeker Hastalığı Ameliyatlarından saatler sonra hastaların kan şekeri düzeyleri normal seviyesine ulaşmaktadır. Ayrıca diyabetten kaynaklı oluşan yüksek tansiyon (hipertansiyon), kolesterol yüksekliği de kontrol altına alınmaktadır.

Şeker hastalığının sosyal hayat kadar cinsel hayatı da etkileyen pek çok soruna sebebiyet verir. Hasta bu durumları genellikle çekinmesinden dolayı hekimle paylaşamaz. Geç kalınmamış ise şeker hastalığının sebep olduğu her problem ameliyat sayesinde ortadan kaldırılabilir. Şeker hastalığı ameliyatları hastanın insülin rezervlerinin yeterli sayıda ve organ hasarlarının da geri döndürülür vaziyette olması önem teşkil etmektedir. Şeker hastalığı teşhisi sonrası insülin tedavisine başlayan hastaların çoğunluğunda 10 yıl sonrası bile Şeker Hastalığı Ameliyatları için yeterli rezerve sahip olduğu görülmektedir. Şeker Hastalığı Ameliyatıları için her hasta, kendi koşullarına göre değerlendirilir.

Şeker Hastalığı Ameliyatlarında başarıyı etkileyen bir takım faktörler bulunmaktadır. Bunlar:

  • Yaş
  • Hastalık süresi
  • Tedavinin geçmişi
  • İnsülin , C – Peptid rezervi
  • Yemekten sonra elde edilen insülin ve C – Peptid aktivasyon durumu
  • Şeker hastalığından kaynaklı oluşan organ hasarları düzeyi

Kaynak: http://drobezite.com/seker-hastaligi-ameliyati/