Genel

2022 Düğün Trendleri: Gelinlik ve Saç Modelleri

Müzik, dans ve kutlanmayı hak eden sevgiler! Aşkınızı sevdiklerinizle kutlarken giyeceğiniz gelinlik modeline karar verdiniz mi? 2022’de gelin olacaklar için gelinlik ve düğün saçı modellerinden öne çıkan trendleri bir araya getirdik.

Kapak fotoğrafları: Victor & Rolf, Alyne By Rita Vinieris Bridal

2022 Gelinlik Modelleri

Klasik gelinlik modellerini bir kenara bıraktığımızda 2022’de sıklıkla göreceğimiz gelinlik trendlerine yakından bakalım!

Boğazlı gelinlikler

2022’de tasarımcılar, kış gelinleri için de yaz gelinleri için de ince tül ya da dantel işlemelerden oluşan boğaz detayına sahip gelinlikler yaratıyor. Bazı tasarımlarda drapeli kalın gelinlik kumaşları da devreye girerken, bazı gelinlik modelleri aynı dokuyu tüm elbiseye yansıtıyor. Her koşulda kusursuz bir görünüm sağladıkları ise kesin!

Dana Harel Bridal Spring 2022 – Vera Wang Haute Wedding Fall 2022

Gypsy etkili kat kat gelinlikler

2022 gelinlik modellerinde sıkça rastlayacağımız bir diğer detay ise kat kat fırfırlar! Kollarda, etek kısımlarında, hatta gelinliğin tamamında farklı hacimlerde uygulanan fırfır detaylar özellikle dans esnasında tüm hareketlerinizi ve enerjinizi yansıtacak!

Markarian S/S 2022 – Over the Moon x Brock Collection Bridal Spring 2022 – Markarian F/W 2022

Kayık yaka ve kol birlikteliği

Kayık yakalar tül kollarla romantik bir görünüme ulaşıyor. Daha minimal bir stile sahip olanlar ise dantel ya da işleme gibi süslemelerden uzak bir şekilde klasik beyaz elbise de bu kol detaylarına yer veriyor. Bu gelinlik modelleri özellikle sonbahar ve kış gelinleri için ideal!

Marchesa Couture Bridal Fall 2022 – Savannah Miller Bridal Fall 2022

Dev kurdeleler

Kurdeleler her yerde! Kollar, bel detayları, göğüs kısmı… 2022 gelinliklerinde en çok göreceğimiz detay kesinlikle kurdeleler olacak. Kurdelelerin hacmi neredeyse bir kuyruk gibi uzanacak ve gelinliğe romantik bir dokunuş katacak. Farklı renklere de yer verebileceğinizi söylemiş miydik? Özellikle mavi, pembe, lila ve yeşilin pastel tonları gelinliklerde sonradan opsiyona göre çıkarılabilecek bir kurdele şeklinde eklenebilir.

Sareh Nouri Bridal Fall 2022 – Elie Saab Bridal Fall 2022 – Monique Lhuillier Bliss Bridal Fall 2022

Yan pencereler

Tasarımcılar 2022’d yaz- kış demeden gelinliklerin bel kısmında yan pencerelere yer veriyor ve bu detay oldukça etkileyici bir görünüm sergiliyor. Gelinliğinizin dokusu ve genel modeli ne olursa olsun yan pencerelere yer verebilirsiniz. Yan pencerelerin ince ve küçük desenli dantellerle kapatıldığı gelinlik modelleri de oldukça revaçta, bizden söylemesi!

Nordeen Bridal Spring 2022 – Markarian Fall Winter 2022

2022 Düğün Saç Modelleri

2022 gelin saç modellerinde ise bu dört modele sıklıkla rastlayacakmışız gibi görünüyor. Genel anlamda doğallığın ve zarafetin tercih edildiği düğün saç modellerinde kolay uygulamalar söz konusu olacak. Böylece saatlerce süren kuaför seansları atlanarak, size düğün boyunca “saçım bozulacak mı” endişesi olmadan gün boyu eğlencenin tadını çıkarmak kalacak!

Markarian S/S 2022 – Galvan Bridal Fall 2022

Ensede ve düşük topuz modelleri hem sıkı toplamalar hem de daha rahat bırakılmış bohem topuzlar olarak 2022 gelinlerinin kurtarıcı saç modeli olacak. Özellikle bob ve lob kesim saçlara sahip gelinler için bu model, tercih edilebilecek en iyi seçeneklerden!

Öte yandan kurdelelerin her yerde olduğunu söylemiştik! Buna gelin saç modelleri de dahil. Gelinliğini biraz daha minimal ve az detaylı tercih eden gelinler, topuzlarında ya da açık bıraktıkları saçlarında romantik bir kurdele aksesuar kullanabilirler.

Sareh Nouri Bridal Fall 2022 – Markarian F/W 2022

2022 gelinlerinin sıklıkla tercih edeceği saç modelleri arasında doğal plaj dalgaları da bulunuyor. Düğün saçınızda hiçbir kabarıklık ve abartı olmadan dalgalı saçlarınızın ön tutamlarını geriye doğru toplamayı tercih edebilirsiniz.

Bu sene dört mevsim boyunca kaküllerin dikkat çektiğini göreceğiz. Eğer gelin saçınız için kaküllerinizi uzatmakla uğraşıyorsanız bunun tam aksine iyi bir kuaförde kaküllerinizi yeniden şekillendirmenizi öneririz. Çünkü 2022 gelin saçı modellerinde kakülle yaratılmış açık bırakılan saçlar, topuzlar ve yarım toplu saçlar oldukça trend ve göz alıcı olacak!