Genel

2023 Düğün trendleri: Gelinlik modelleri

Bu yılın öne çıkan gelinlik trendleri, rüya gibi bir düğün hayalinizi gerçeğe dönüştürebilir, ilham panonuzu güncellemeye hazır olun.

Hayatınızın belki de en özel günü geldi, çattı. Düğün gününüzde partnerinizle mutlu bir birlikteliğe ‘evet’ derken giydiğiniz gelinlik de bir o kadar önemli. Sonuçta, yıllar sonra çocuklarınıza hatta torunlarınıza göstereceğiniz düğün fotoğraflarını yüzünüzde büyük bir tebessümle incelemek sizin de hakkınız!

Son yıllarda gelinlik tanımının geleneksel gelinlik anlayışından çıkarak, çok daha kullanışlı bir hale geldiğini belirtebiliriz. İki parça takımlar ve tek parça kısa beyaz elbiseler bilmeniz gereken modellerden bazıları.

Günlük hayatta olduğu gibi gelinlik konusunda da tercihimizin popüler kültürden etkilendiğini söyleyebiliriz. Bu yılın öne çıkan gelinlik trendleri, rüya gibi bir düğün hayalinizi gerçekleştirebilir, bizden söylemesi!

Gotik Çekicilik

@kourtneykardash

Canlı ve masum beyazları, pastel tonların egemenliği altındaki açık tonları unutun. Bu yıl içinizdeki karamsar ruhun dışarı çıkma zamanı.

Yakın zamanda çocuk sahibi olacaklarını duyuran Kourtney Kardashian ve Travis Baker çifti ise bu trendin öncü çiftleri arasında. Portofino’da yapılan düğünde Kourtney, 60’lı yılların iç çamaşırlarından ilham alan özel korse detaylı mini elbisesini yerlere kadar uzanan duvak ile birleştirmişti. Ancak bunun düğün öncesi görünüm olduğunu belirtelim.

Düğünde vücudu saran siyah bir elbiseyi, neredeyse tüm kolu kaplayan eldivenler, mavi dantel detaylara sahip duvak ve siyah tonlarında göz makyajıyla tamamlayan Kourtney, moda dünyasında ‘gotik gelin’ söylemine yeni bir soluk getirmeyi başarmıştı.

Hatta durum öyle bir hal aldı ki, Kardashian ve Baker çifti evlendiğinden bu yana Pinterest’te ‘gotik düğün fikirleri’ aramasının 59 kat, ‘gotik düğün dekorasyonları’ aramalarının ise 6 kat arttığı paylaşıldı.

Bu eğilim, 2022’deki birçok düğün tarafından benimsenirken, 2023’de en geleneksel evliliklerin bile zarif kasvetli dokunuşlarla gotik çekiciliği ana akım haline getirmesi bekleniyor.

Dev Fiyonklar

valentino 2022 sonbahar haute couture

Geçmiş yılların göz bebeği fiyonk detaylar, 2023 yazında moda sahnesine emin adımlarla giriş yapıyor. Özellikle sırt kısmından dramatik bir kuyruk oluşturarak bir nevi yeni nesil ‘duvak’ görevi gören fiyonklar, aksesuar konusunda da 2023 gelinlerine yardımcı olmaya kararlı gözüküyor.

Bu trendin, 2022 Sonbahar Haute Couture defilelerinden geldiğini de belirtelim. Valentino podyumlarında birçok boyutta göz göze geldiğimiz dev fiyonklar, pandemi sonrası özlemini çektiğimiz maksimalist çekiciliği şık bir kimlikle anlatıyor.

Sahne Minilerin

@chloessevigny

Uzun etek boyları bu yaz rafa kaldırılıyor. Sahne artık minilerin! Uzun kabarık gelinliklerin 2023 yılındaki karşılığı olarak karşımıza çıkan mini modeller, retro kimliğiyle adından sıkça bahsettirecek gibi.