GÜZELLİK

2023 sonbaharının tırnak trendleri

Moda dünyası daima değişimden yana olsa da bermuda şortlar, rahat mom jeanler, atlet ve crop üstlerin düzenli olarak yeniden radarımıza girmesiyle anlıyoruz ki klasikleşen parçaların hakimiyeti asla bitmiyor! Hatta “old money estetiği” gibi kendini ansızın yeniden hatırlatarak günlük hayatımızın bir parçası oluyor. Tırnak trendlerinde de bu döngüsellik mevcut.

Uzun jel tırnaklara doyduğumuz bir sezon sonrası fransız manikürünün modern bir dokunuşla yeniden kullanılmaya başlaması da buna bir örnek. Nitekim bu sezon tırnaklarımızda abartılı desenler, yer yer taşların yerleştirilmesi ya da radikal renk geçilerinin yapıldığı modelleri tercih etmiyoruz. Sessiz lüksün zarafetine yakışır şekilde asil, temiz ve zahmetsiz duracak renkler ve tırnak şekillerini tercih ediyoruz. Markaların 2024 İlkbahar/Yaz defilelerinin rehberliğinde tercihimizi sadelikten yana yaptığımız bu tırnak trendleri, her kıyafet rengine ve cilt alt tonuna yakışıyor. Ayrıca yapılışlarının kolaylığı gereği bu modelleri kendi kendimizin “nail artist”i olup uygulamak da bir o kadar basit!

Naomi Campbell’in Tibi defilesi için tercih ettiği makyajdan ve yandan taradığı kahküllerinden yola çıkarak sonbaharla birlikte gelen pek çok akımın yanında daha “gotik” enerjiler taşıyan stillerin de ön planda olduğunu gördük. Bizlere 90’lar şıklığını hatırlatan ve sonbaharın melankolik esintisine uyum sağlayan, kırmızı ve siyah tonları arasındaki tırnak renkleri de bu “gotik” enerjiyi tamamlıyor. Kırmızı, mor, kahverengi ve siyah tonları mevsimin çehresini tırnaklarımıza yansıtıyor. Böylelikle hem sofistike hem zamansız bir görünüm elde ediliyor. 

Uzun tırnakların estetik duruşu yanında uzatılması ve boyunun sabit kalması açısından oldukça emek istediği aşikar. Bu sonbaharda daha kısa, yassı tırnaklar revaçta! Hem bakımları çok kolay hem de yazdan henüz çıkmış bronz tenimizle mükemmel bir eşleşme sağlanıyor. Ayrıca uzun süredir uzun olan tırnaklarımız, kısa tırnak modası boyunca dinlenme ve gücünü arttırma imkanı buluyor.

Toprak tonlarında ojeler, daima doğal bir görünümün anahtarı. Kahverengi dudak kalemi trendi ile de görüyoruz ki kremsi nude renkler de kırmızı alt tonlu kahveler de sonbahar kombinlerimizle çok uyumlu. 2024 sonbaharında siyaha yakın kahveler başta olmak üzere kahverenginin her tonunu kullanıyoruz. Sezon başında oje tercihinizde daha kremsi bir nude ile başlayabilir ve tam kasım ayında kışın da gelişine işaret eden bir kakao tonu tercih edebilirsiniz.

Transparan şıklığının ön plana çıktığı bugünlerde adeta “yok gibi” olan dış giyim ürünleri kırmızı halılarda ve moda haftalarında karşımıza çıkıyor. “Clean girl” trendinden de ilham alan transparan şıklığı tırnaklara yansıyor. Manikürlü kısa tırnaklarımıza bu sezon opak ojelerden çok tırnaklarımızı daha sağlıklı gösteren şeffaf tonlar, açık pembeler ve beyazlar yakışıyor. Kıyafet tercihlerimizden sonra tırnaklarımıza sirayet eden bu transparanlık modası; bir nevi çabasız şıklığının ve sadeliğin sembolü.