Sanat

2023 yılının en iyi filmleri

Bu yıl birbirinden iddialı birçok yapımın vizyona girmesini büyük bir heyecanla bekledik. Hatta içerisinde yıllardır beklediğimiz filmler dahi vardı. Merakla beklediğimiz bu yapımların bazılarını büyük bir keyifle izlesek de, içerisinde hayal kırıklığı yaratanlar da oldu.

Peki bu yılın favori filmleri sizce hangileriydi? İşte IMDB verilerine göre 2023 yılının en iyi 10 filmi…

10) The Flash

Tür: Macera, Aksiyon

Annesi Nora’nın ölümünü engellemek için gücünü kullanarak zamanda geriye giden Barry Allen’ın, zamanın akışında istenmeyen sonuçlara yol açmasını konu alıyor.

9) Kayıp

Tür: Gerilim, Dram

Film, erkek arkadaşıyla birlikte çıktığı yurt dışı tatili sırasında kaybolan annesini kendi çabalarıyla bulmaya çalışan June’u konu ediniyor.

8) Zindanlar ve Ejderhalar: Hırsızlar Arasındaki Onur

Tür: Aksiyon, Macera, Fantastik

Ünlü rol yapma oyunu Dungeons & Dragons’un sinema uyarlaması olan film, kayıp bir kalıntının peşine düşen bir grup maceracının hikayesini anlatıyor.

7) Tetris

Tür: Dram, Gerilim

Başrolünü Taron Egerton’un üstlendiği film, soğuk savaş yıllarında, Amerikalı video oyunu satıcısı Henk Rogers’ın dünyanın en popüler oyunu olan Tetris’i keşfetmesini ve oyunu dünyaya duyurmak için yola çıktığında başına gelenleri anlatıyor.

6) Hayata Röveşata Çeken Adam

Tür: Komedi, Dram

Tom Hanks’in başrolünü üstlendiği film, emekli ve huysuz olan Otto Anderson karakterinin hikayesini anlatıyor. Eşini kaybeden Anderson’ın hayattaki tek eğlencesinin komşularını eleştirmek olması ve komşularının bu durumdan fazlasıyla şikayet etmesi konu ediliyor.

5) Air: Bazen Efsaneler Uçabilmelidir

Tür: Dram, Spor, Biyografik

Film, Nike markasının yükselişini ve çöküşünü anlatarak, Michael Jordan ile yapılan bir anlaşmanın şirketi nasıl canlandırdığını ve ardından efsanevi Air Jordan spor ayakkabılarının piyasaya sürülmesini konu alıyor.

4) Guy Ritchie’nin Mutabakatı

Tür: Aksiyon, Gerilim

Jake Gyllenhaal’un ilk savaş filmi olan Guy Ritchie’nin Mutabakatı, Afganistan’daki son görevinde, yaralı bir askeri kilometrelerce tehlikeli bir araziden güvenli bir yere taşımak için kendi hayatını riske atan Çavuş John ve yerel tercüman Ahmed’i konu alıyor.

3) John Wick 4

Tür: Aksiyon, Gerilim

Serinin uzun zamandır beklenen 4. filmi, büyük suç örgütünü yenmeye çalışırken yeni bir düşmanla yüzleşmek zorunda kalan John Wick’in hikayesini konu ediyor.

2) Galaksinin Koruyucuları 3

Tür: Bilim Kurgu, Aksiyon

Serinin yeni filmi, sevilen uyumsuzlar takımı Koruyucular’ın, yaşadıkları kayıpların ardından kendilerine yeni bir hayat kurma mücadelesi verirken, Rocket’in hayatını kurtarmak için yeniden bir araya gelmelerini konu ediyor.

1) Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş

Tür: Aksiyon, Bilim Kurgu

Yılın en iyi filmi olarak gösterilen Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş, radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılmasıyla bambaşka bir dünyaya adım atan ve özel yetenekler kazanan Miles Morales’in maceralarını konu ediyor.