Yeni bir yemek kitab? için çal??malara devam eden Chrissy Teigen’?n çok konu?ulan denenmi? tariflerini gözden geçirmenin tam zaman?.

?ark?c? John Legend’in e?i ve 20 milyondan fazla instagram takipçisine sahip olan manken Chrissy Teigen, ayn? zamanda gezegendeki en me?hur a?ç?lardan ve yemek reçeteleri en çok konu?ulan isimlerden.

Ünlü mankenin çok fazla payla??m alan Banana Bread / Muzlu Ekmek tarifini denemediyseniz, listenize eklemeye ne dersiniz?

Kararan muzlar? de?erlendirmek için mükemmel bir tarif.

Chrissy Teigen; “Bu tarifi mükemmelle?tirmek neredeyse bir y?l sürdü” diyor. Ve ?u notu da ekliyor;

“?yi ve lezzetli bir Banana Bread / Muzlu Ekmek için çok fazla muza ihtiyac?m vard?. Yap?m a?amas?nda milyonlarca farkl? ?ey denedim. Hindistan cevizi, f?nd?k, sütlü çikolata, muzlu puding… Denediklerimden sadece birkaç?.

??te pratik ve lezzetli Banana Bread tarifi;

Kaynak: getthegloss.com

12 ki?ilik

Toplam süreci: 1 saat 15 dakika

Malzemeler

6 çok olgunla?m?? muz püresi
4 yumurta
170ml kolza ya?? (Kal?b? ya?lamak için biraz daha fazlas?n? elinizin alt?nda bulundurabilirsiniz.)
250g un
450g ?eker
1 (96 gr) paket vanilyal? puding kar???m? (Muz aromal? pudingi kesinlikle önermiyor)
1 çay ka???? kabartma tozu
1 ½ çay ka???? ko?er tuzu
60 gr rendelenmi? hindistan cevizi
1 (96 gr) bar bitter çikolata (parçalar halinde do?ranm??)
Servis için ise tuzlu tereya??

Yap?l???

1. F?r?n? önceden 160?C’ye getirin ve ?s?tmaya ba?lay?n.

2. Büyük bir kapta; ezilmi? muzlar?, yumurtalar? ve ya?? birle?tirin, kar??t?rmaya ba?lay?n. Ayr? bir kasede un, ?eker, puding kar???m?, kabartma tozu ve tuzu birle?tirin. Kuru malzemeleri nemli malzemelere ekleyin ve kesinlikle oldukça iyi kar??t?r?n.

Hindistan cevizi ve çikolata parçalar? ekleyin.

3. Kal?b?n?z? ya?lay?n ve hafifçe unlay?n. Kal?b?n?zda fazla un kalmamas? için ilk i?lemi yapt?ktan sonra kal?b? ters çevirin, kalan unun dökülmesini sa?lay?n. Foto?rafta gördü?ünü klasik dilimli kek kal?b? kullanman?z tavsiye edilir.

4. Hafifçe dökmeye ba?lad???n?z kek kar???m? yay?lana kadar devam edin. Merkeze yerle?tirece?iniz bir kürdan temiz ç?kana kadar, 55 ila 60 dakika aras?nda pi?irin. (Yakla??k 50 dakikada bir kürdan temizce ç?k?yor, test edildi.)

5. Pi?tikten sonra, kalpta hafifçe so?umaya b?rak?n, daha sonra yava?ça kal?ptan ç?kar?n. Tekrar so?umaya b?rak?n ve dilimler halinde, dilerseniz tuzlu tereya?? ile servis edebilirsiniz.

 

Total
2
Shares