Seyahat

Cunda’da Egeli bir İtalyan: L’arancia

Ayvalık yerel malzemeleri, İtalyan pişirme teknikleri, sofraya gelen İtalyan ve Ege yemekleri, dekorasyonunda Ayvalık’ın ve Sicilya’nın ortak özelliklerini yansıtan L’arancia dokunuşları… Lezzetin keyfe dönüşüp saatlerce vakit geçirmek isteyeceğiniz Cunda restoranı L’arancia misafirlerini 2. yılında da ağırlamaya devam ediyor.

Cunda denince Rum mirası sokaklar, tarihi taş yapılar, Kaz Dağları’nın eteklerinde mis gibi bir havayla yeşil ile mavinin karıştığı sofralar aklımızda beliriyor. Deniz, güneş ve tarihi dokudan keyif almayı bilenlerin tercih ettiği Cunda’da lezzetleri ile akla kazınan L’arancia, Cunda’ya bir kez daha gelme nedeniniz oluyor.

L’arancia, dünyanın birçok yerini gezen ve İtalya ve İtalyan mutfağına hayran olan Özden & Merve Avcı çiftinin hayallerini 2019 Mayıs ayında hayata geçirmesi ile kapılarını açtı. Bu yaz 2. yılında hizmet veren L’arancia’nın mutfağında yerel malzemeye verdiği değer ile öne çıkan genç şefler Tamar Bal ve Mehmet Güngör var. Tamar şef ve Mehmet şef, L’arancia mutfağını Türkiye’nin dört bir yanından gelen gastronomiye ve yerel ürünlere gönül veren genç ve dinamik bir ekip ile birlikte yönetiyor.

L’arancia yediğiniz yemeğin arkasındaki hikayenin samimiyetini hissedebileceğiniz bir deneyimi size sunuyor. Mutfak felsefesi, bölge üreticilerinden temin etiği taze yerel ürünlerle, katkısız ve malzemenin en doğal hali ile pişirmeyi temel alıyor. L’arancia, güler yüzlü, genç, heyecanlı ve yaratıcı restoran ekibi ile misafirlerinin yemek deneyiminde ilk andan son ana kadar keyifli zaman geçirmelerini hedefliyor. Tüm malzeme tedariğini yerel üreticilerden sağlıyor. Karides, ahtapot, papalina gibi deniz ürünleri, kabak çiçeği, peynirler, zeytin, zeytinyağı, otlar ve etlerini Cunda, Edremit ve Burhaniye’den temin ediyor. Kabak çiçeklerini her sabah 05.00’dan önce toplayan Ahmet Amca’dan alan L’arancia, papalinasını balıkçı Bykus Reis’ten alıyor.

Cunda’ya gelen ve gastronomi deneyimi arayan yerli ve yabancı turistin vazgeçilmezi olan L’arancia, bölgede sunulmayan lezzetleri ile farklılaşıyor. Her gelen misafirin Cunda’ya bir daha gelme nedeni oluyor. Ada yeşillikleri, ızgara kuşkonmaz, keçi peyniri ve portakal vinegret ile hazırlanan L’arancia Salata, dana pöç ile lezzetlenen Düzensiz Makarna, kapari ve limon konfi ile lezzetlenen Ahtapot Carpaccio, Ezine peynirli Köz Patlıcan Mücveri, ada otlu iç pilavlı, midyeli Kabak Çiçeği Dolması, firik risotto ile servis edilen Osso Buco ve ısırganlı bezelye püreli, ada midyeleri ile hazırlanan Deniz Mahsullü Risotto L’arancia’nın en sevilen lezzetleri arasında yer alıyor.

Hafta içleri saat 13:00 – 18:00 arasında öğle yemeği ve tatlı servisi ile hizmet veren L’arancia 18:00 itibari ile 22:30’a kadar akşam yemeği düzenine geçiyor. Öğle servisine özel L’arancia’dan Cunda Lezzetleri tabağı ise günlük taze yerel otlar ve malzemeler ile hazırlanıyor. L’arancia hafta sonları saat 13:00 – 18:00 arası öğle yemeği ve tatlı servisi, 18:00 – 23:00 akşam yemeği servisi ile düzenine devam ediyor.

Bölge şaraplarından oluşan ve Wise Wine seçkisinin de yer aldığı geniş bir kava sahip L’arancia kokteylleri ile de iddialı. Anjelik erik ile yapılan Angelique ve L’arancia yapımı portakal reçeli ile hazırlanan L’arancia en sevilen kokteylleri. Yemek öncesi keyifli bir başlangıç veya yemek sonrası geceye devam etmek için L’arancia barından çıkan artizan kokteyllerde Ege’nin taze dokunuşunu hissedebilirsiniz.

Yaz döneminde ana binada bahçe, teras katı ve avlu binasında hizmet veren L’arancia’dan haberdar olmak için Instagram sayfası @larancia_cunda ‘yı takip edebilirsiniz. L’arancia’da yemek deneyimi için 0542 499 32 42 veya 0266 327 27 37 telefon numaralarından rezervasyon yaptırmayı unutmayın.