Yapıldıktan sonra soğumaya bırakılan ve tekrar ısıtılıp yenen makarnanın daha az kilo yaptığını biliyor muydunuz?

3

Yüksek karbonhidrat değerlerine sahip makarnanın şişmanlattığı algısı oldukça yaygındır. Ancak yapılan son araştırmalar pişirildikten sonra soğumaya bırakılan makarnanın vücut tarafından lifli gıdalar gibi algılandığını gösteriyor. Normalde makarnadaki karbonhidrat vücuttaki enzimler tarafından moleküllere ayrılıp şeker haline getiriliyor. Bunun sonucunda da kandaki şeker seviyesi yükseliyor.

Şeker seviyesini tekrar normale indirmeye çalışan vücut insülin salgılıyor ve tüm bu süreç vücudu yorup acıkma hissinin çok kısa sürede geri dönmesine yol açıyor. Son araştırmalar ise piştikten sonra soğumaya bırakılan makarnanın molekül yapısının değiştiğini ve ‘dirençli nişasta’ olarak tanımlanan bir yapıya büründüğünü gösterdi.

Total
0
Shares

Bir cevap yazın