YAŞAM

İstanbul’un Yeni İtalyan’ı Osteria Salvatore Kapılarını Tekrar Açtı!

Çengelköy’de, Boğaz’a sıfır konumu ve İtalyan mutfağı menüsü ile Aralık ayında hizmet vermeye başlayan Osteria Salvatore tüm hijyen önlemlerini alarak kapılarını yeniden açtı!

Osteria Salvatore, Çengelköy’de Boğaz manzarası ve zengin içerikli menüsü ile misafirlerine benzersiz bir İtalyan mutfağı deneyimi yaşatıyor. İyi yemek, iyi servis, eşsiz bir konum ve iyi manzaranın bir araya geldiği Osteria Salvatore’de Cuma ve Cumartesi günleri 14:00 – 23:00, haftanın diğer günleri 14:00 – 22:30 arası açık olan mutfağından haftanın yedi günü boyunca öğle ve akşam yemeğinden, bar ekibinin hazırladığı artizan kokteyllere günün birçok saatinde 00:00’a kadar anın keyfini çıkarabilirsiniz.

Osteria Salvatore, misafirlerinin sağlığı için tüm hijyen önlemlerini alarak kapılarını açtı. Masalar arasındaki fiziki mesafeler, restorandaki kişi sayısı, sık sık restoranın dezenfekte edilmesi, misafirlerin kullanımı için bulundurulan dezenfektanlar sadece görünen önlemler. Osteria Salvatore, arka planda ise tüm çalışanları için, mutfak operasyonu ve tedarik zincirinde alınan hijyen önlemleri ile lezzet deneyimini güvenli kılıyor.

Salvatore’nin bulunduğu bina tarihi bir geçmişe sahip. 1800’lü yıllarda Osmanlı tarafından inşa edilen ve fil ambarı olarak kullanılan bina, 1900’lü yıllarda bir baca eklenerek ispirto fabrikasına dönüştürülmüş.

Şef Tongar Fırat’ın liderliğinde oluşturulan menüde el yapımı taze makarnalar, odun fırınından çıkan pizzalar, barda kokteylinize eşlik edecek cicchettiler ve Akdeniz mutfağının olmazsa olmazı deniz ürünleri gibi birbirinden eşsiz İtalyan lezzetleri bulunuyor. Mutfak felsefesinde İtalyan malzemelerinin modern yorumlamalar ile sunumuna önem veren Osteria Salvatore’un taze Focacciaları da odun fırınında yapılıyor.

Şık dekorasyonu ve pirinç renkli detayları ile mekan sadece damağa değil, göze de hitap ediyor. Mekanın en dikkat çeken detaylarından biri olan yeşil odun fırını, Boğaz’ın mavisi ile mükemmel bir harmoni yakalıyor. Ayrıca açık mutfak konsepti ile seçtiğiniz lezzetlerin pişmesini izlemek ve keyfini çıkarmak da mümkün.

Salvatore’un menüsünde yer alan Cicchettiler’den, barda kokteylinizin veya şarabınızın yanına sipariş edebileceğiniz Ördek Arancini & Siyah Trüf Aioli veya Focaccia Bruschetta ile ister iş çıkışında, isterseniz keyifli ve uzun bir akşam yemeği için ana yemeğiniz öncesi antipasti menüsünden, peynir veya şarküteri tabağı ile İtalya’nın farklı bölgelerinin tadına bakıp sonra Ördek Yahnisi Pappardelle, Orecchiette & Siyah Trüf Sos, Kuşkonmaz Risotto gibi birbirinden lezzetli makarna ve risotto çeşitlerini deneyimleyebilirsiniz. Eğer et ve deniz ürünü sevenlerdenseniz Salvatore’da alternatifler zengin. Dana bonfile, İtalyan roka, Pecorino, limon dilimi, Gorgonzola tereyağı ile yapılan Cotoletta; tütsülenmiş patlıcan püresi, arpacık soğan, kiraz domates, kuzu öz suyu içeren Kuzu İncik’i de tercih edebilirsiniz.

Salvatore, lezzet deneyimini misafirlerini tatlı bir son ile uğurlayarak bitiriyor. İtalyan mutfağının en sevilen tatlılarından Tiramisu, Gelato ve Sorbet gibi tatlılar mekanın yorumu ile sunuluyor. Salvatore, zengin yemek menüsünün yanı sıra geniş şarap kavı ve artizan kokteylleri ile de misafirlerinin vazgeçilmez adresi olmaya hazırlanıyor.

Osteria Salvatore, Boğaz manzarasının eşlik edeceği lezzet deneyiminden önce Avrupa yakasından gelecek misafirleri için özel tekne hizmeti de sağlıyor. Yeni bir lezzet deneyimi için Osteria Salvatore’ye rezervasyonunuzu yaptırmayı unutmayın! @salvatoreistanbul #osteriasalvatore #salvatoreistanbul