YAŞAM

KARABUĞDAYLI KUP

a

Enerjiye mi ihtiyacınız var? Hiç vakit kaybetmeden mutfak robotunu dışarı çıkarıp hazırlıklara başlayın. !

Malzemeler

½ su bardağı haşlanmış karabuğday
2 adet muz
7-8 adet çilek
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı kakao

Süslemek için

1 çorba kaşığı file badem
1 çorba kaşığı file Antep fıstığı

Hazırlanışı

1. ½ muz ve 3 tane çileği bir kenara ayır. Geri kalan tüm malzemeleri (süsleme hariç) mutfak robotundan geçir.

2. 2 adet dondurma kupunun dibine file bademlerin yarısını paylaştır. Ardından, hazırladığın karışımın yarısını üzerine dök. Kenara ayırdığın dilimlenmiş muzları araya ekle, kalan karışımla kupları doldur.

3. Tatlıyı 15 dakika buzlukta beklet. Ardından üzerine kalan file bademleri ve Antep fıstığını serpiştir. Çilekle süsleyip servis yap.

2 KİŞİLİK
Bir porsiyonda:
260 kalori, 4 gr yağ, 52 gr karbonhidrat, 292 mg sodyum, 9 gr lif, 8 gr protein