Bu ince kabuklu ve tatlı biber türünün közlenmiş olarak konservesini kolayca bulabilirsiniz. İspanyollar bu malzemeyi daima kilerinde bulundurur ve geleneksel mezeleri “tapas”larda kullanır.

KIRMIZI BİBER TAPAS

Malzemeler

120 gr light krem peynir
1½ çorba kaşığı fırınlanmış sarımsak veya hazır sarımsak ezmesi
Bir tutam tuz
120 gr haşlanmış veya konserve kuru fasulye, süzülmüş
1 çorba kaşığı ince kıyılmış Frenk soğanı (bir miktar da süsleme için)
10 adet közlenmiş veya konserve kırmızı biber, kâğıt havlu ile kurulanmış

Hazırlanışı

Bir kasede krem peynir, sarımsak ezmesi ve tuzu iyice karıştırın. Kuru fasulye ve frenk soğanını ekleyin. Karıştırırken fasulyeleri ezmemeye dikkat edin. Karışımı közlenmiş biberlerin içine doldurun. Kıyılmış frenk soğanı ile süsleyip servis yapın.

2 kişilik 1 porsiyonda:
310 kalori, 9 gr yağ (5 gr’ı doymuş), 42 gr karbonhidrat, 710 mg sodyum, 10 gr lif, 15 gr protein

Total
0
Shares

Bir cevap yazın