Mıhlama nasıl yapılır

Google, 2014’ün en çok aranan “nasıl yapılır?” sorularından birinin “mıhlama” olduğunu açıklayınca mutfağa girmeye karar verdik.

Bu kadar lezzetli ve kolay bir yapıma sahip olan yemeğin en çok arananlarda yer alması tesadüf olmasa gerek.

İşte en kolayından bir mıhlama tarifi;

 

Malzemeler:

– Dolu bir yemek kaşığı tereyağı

– 3 kaşık mısır unu

– 2 su bardağı soğuk su

– 200 gr kadar kolot peyniri

 

Tarif:

Tencereye tereyağını atarak erimesini bekleyin. Eridikten sonra mısır ununu ilave edip, tahta kaşıkla iki malzeme birbiriyle iyice kaynaşıncaya kadar karıştırınız. Karışımın üzerine iki su bardağı suyu ilave edip, kaynayana kadar beklemeye başlayın. Fokur fokur olan baloncukları gördüğünüzde kolot peynirini aşama aşama ekleyebilirsiniz. Peynirin birazını ekleyip karıştırın, sonra tekrar aynı işlemleri peynir bitinceye kadar yapmaya devam edip, ortaya tüm tatların karışımı çıkana kadar ocakta döndürünüz. İşte hazır.

Mıhlamayı tavadan aldıktan sonra hızlıca tüketmekte fayda var, yoksa tereyağının donucu etkisi devreye giriyor ve mıhlama omlet görünümlü bir şeye dönüşüyor.

Afiyet olsun.

 

Görsel mutfaklarasenlik.com‘dan alınmıştır.

 

Total
3
Shares

Bir cevap yazın