detayy

Değişik tatlar denemek isteyenler, bu lezzetli Fransız yemeğini kaçırmasın. Tarifi; Georges Galata’nın içinde yer alan Le Fumoir’ın alaylı gurmesi, executive şef Sara Tabrisi’den aldık.

Malzeme

Ördek butları, ördek yağı, deniz tuzu, defne yaprağı, taze patates, karışık Akdeniz yeşilliği, Chambord sos

Hazırlanışı

1. Ördek butlarını bir havlu ile kurutun ve deniz tuzu ile ovalayıp 30 dakika bekletin.

2. Butları derin bir tepsiye yerleştirin ve üzerine hepsini kaplayacak şekilde ördek yağı dökün, ardından defne yapraklarını ekleyin.

3. Butları büyüklüğüne göre değişmek üzere üç ila dört saat boyunca 120 derecede kısık ateşte pişirin.

4. Patatesleri bir santim kalınlığında daireler şeklinde kesin ve yaklaşık on dakika boyunca 110 derecede, ördek yağında kızartın.

5. Butlar piştikten sonra bir tavaya alın ve derisi kızarıncaya kadar kızartın.

6. Servis yapmadan önce patatesleri tekrar, bu kez 190 derecede kızartın.

7. Chambord sos ve karışık yeşilliklerle servis yapın.

Total
0
Shares

Bir cevap yazın