YAŞAM

SEBZELİ TATLI TARİFLERİ

03

Pancarlı Frambuazlı Kek

Bu doğal olarak tatlı olan kök sebzenin içindeki su, egzersiz dayanıklılığını arttırmaya yardımcı oluyor. Bu tarifte pancar buharda pişirildiği için oldukça az yağ kullanılıyor.
80 ml sıvı yağ,
65 gr toz şeker,
2 büyük yumurta,
1 tatlı kaşığı, rendelenmiş limon kabuğu,
½ tatlı kaşığı vanilya ekstresi,
2 orta boy pancar, ince rendelenmiş,
140 gr un,
1 tatlı kaşığı karbonat,
¾ tatlı kaşığı kabartma tozu,
½ tatlı kaşığı deniz tuzu,
½ tatlı kaşığı yenibahar,
1 kâse taze ya da dondurulmuş frambuaz, hafif ezilmiş,
Servis yapmak için yoğurt ve taze frambuaz
1. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıt. Altı tane fırına girebilen kâseyi pişirme spreyiyle yağlayın. Büyük bir kâsede yağ, şeker, yumurta, limon kabuğu ve vanilyayı iyice karışıncaya kadar yaklaşık 2 dakika çırpın. Ardından rendelenmiş pancarı ilave edin.
2. Ayrı bir yerde un, karbonat, kabartma tozu, tuz ve yenibaharı ele; pancarlı karışıma ekleyip iyice karıştırın. Frambuazları ilave et. Hamuru önceden hazırladığın fırın kaplarına paylaştırın.

3. Kapları bir fırın tepsisinin içine dizin. Tepsiyi kapların yarısına kadar gelecek şekilde kaynar su ile doldurun. Kekleri hafif süngersi bir dokusu oluncaya kadar kadar, yaklaşık 15-20 dakika fırında pişir. 10 dakika dinlendir, ardından kaplardan çıkarın. Yoğurt ve taze frambuazla birlikte ılık servis yapın.
6 KİŞİLİK Bir porsiyonda:
290 kalori, 14 gr yağ (1,5 gr’ı doymuş), 35 gr karbonhidrat, 480 mg sodyum, 3 gr lif, 6 gr protein