Krep sevmeyen herhalde yoktur. Hem çabucak hazırlanır, hem de içine pek çok farklı malzeme eklenebilir. Evde kolayca krep yapabilmeniz için hem sağlıklı, hem de leziz bir tarif:

KREP TARİFİ

(8 adet krep için)

1 su bardağı tam buğday unu

1 adet yumurta

2 su bardağı yağsız süt

1 çorba kaşığı fındık yağı

Bir tutam deniz tuzu

 

1. Un, yumurta, süt, fındık yağı ve bir tutam tuzu derin bir kapta iyice çırparak karıştırın. Tel çırpıcı veya mikser kullanabilirsiniz.

2. Yapışmaz bir tavayı ocakta ısıtın. Karışımdan tavaya bir küçük kepçe dökerek yayın. Kısık-orta ateşte pişirin.

3. Krepin bir yüzü pişince spatulayla çevirip arka yüzünü pişirin. Arka yüz daha çabuk pişecektir, başından ayrılmayın.

4. Tüm krepleri hazırladıktan sonra, dilediğiniz iç malzeme ile sıcak servis yapın.

 

Total
0
Shares

Bir cevap yazın

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.

Çerez ayarları

Aşağıda bu web sitesinde hangi tür çerezlere izin vereceğinizi seçebilirsiniz. Seçiminizi uygulamak için "Çerez ayarlarını kaydet" düğmesini tıklayın.