salmon

Somonu tatlı ekşi sos ve soya sosuyla denemek hiç aklınıza gelmiş miydi? Biz sizin için tattık, kesinlikle çok lezzetli!

MALZEMELER:

1 kilo somon
4-5 dal taze soğan
2 çorba kaşığı tatlı ekşi sos
2 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
2 paket soya filizi

Hazırlanışı

1. Somonları bir kâseye al, kıyılmış taze soğan, tatlı ekşi sos, soya sosu, zeytinyağı ve limon suyunu ilave edip marine et. İstersen birkaç saat buzdolabında bekletebilirsin.

2. Fırın tepsisinin altına yıkanmış kurulanmış soya filizlerini yerleştir. Marine ettiğin somonları tepsiye yerleştir. Üzerine sosu ilave et.

3. Somonları önceden ısıttığın 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişir. Pişen somonları hafifçe kızarmış soya filizleriyle birlikte servis yap.

6 KİŞİLİK
Bir porsiyonda
380 kalori, 37 gr protein, 5 gr karbonhidrat, 1,5 gr lif, 24 gr yağ, 548 mg sodyum

Not: Somona tuz koymayın. Soya sosu ihtiyacınız olan tuzu sağlayacak. Soya filizlerinin mutlaka çiğ olmasına dikkat edin. 

 

Total
0
Shares

Bir cevap yazın