Yeme İçme

Karaköy’ün tarihi dokusuyla bütünleşen bir gastronomi serüveni: Aşeka Karaköy

Karaköy’de tarihi bir binada 2022 yılında kapılarını açan Aşeka, ilk günden bu yana şehrin gözde lezzet destinasyonlarından biri olarak öne çıkıyor. Şehrin kalbindeki 100 yıllık tarihî dokusunu yansıtan bu özel mekân, ziyaretçilerine unutulmaz bir yemek deneyimi sunuyor.

Aşeka, kurulduğu günden bu yana sürükleyici ve farklı duyulara hitap eden bir yemek deneyimi sunma vizyonuyla misafirlerini ağırlıyor. Avangard menüsü, Şef Ömer Akosman’ın ustaca yaklaşımı ve sadece mevsimin en iyi ve en taze ürünlerini kullanmaya verdiği önem, Aşeka deneyiminin mükemmel bir yansıması. Sergilenen sanat eserlerinden çalan müziğe kadar tüm duyuları harekete geçirmeyi misyon edinen Aşeka, alışılmış bir yemek deneyiminden çok daha fazlasını sunuyor. Bu yıl Michelin Guide Istanbul tarafından önerilen restoranlar arasında yerini alan Aşeka, bu prestijli ödül ile kaliteli hizmeti ve benzersiz lezzetlerinin gastronomi dünyasında hak ettiği yeri aldığını gösteriyor.

Şef Ömer Akosman’ın yaratım yolculuğu: Mutfakta sınırları kaldırmak

Şef Ömer Akosman, mutfakta sınırları kaldıran gastronomi anlayışıyla tek bir mutfakla sınırlı kalmaktansa dünya genelindeki çeşitli mutfaklardan ilham almayı tercih ediyor. Yemeklerinde ülkemizin ve dünyanın lezzet miraslarından esinlenen Akosman, bu farklı kültürleri kendi yaratıcı yöntemleriyle harmanlayarak benzersiz bir lezzet deneyimi sunuyor.

Aşeka, şef Ömer Akosman orkestratörlüğünde özgün lezzetler sunarken, her tabağın anlam yüklü bir hikayeye sahip olduğunu belirtiyor. Aşeka’nın sunduğu bütünsel deneyim, sadece bir yemek değil, bir kültür yolculuğu olarak da tanımlanıyor. Şef Akosman, mutfakta başlattığı lezzet devrimi ile her tabağın birer sanat eseri gibi tasarlandığını anlatıyor: her tabak, özenle seçilmiş malzemeler ve özgün pişirme teknikleriyle buluşarak eşsiz bir hikayeye dönüşüyor.

Aşeka’nın mevsimlerle değişen menüsünde açıldığı günden bu yana yer alan imza lezzetler, Kore Usulü Domuz Belly Burger ve Tater Tots, ilk günden itibaren misafirlerin favorisi olmayı başarırken, mutfağın kusursuz lezzet anlayışına saygı duruşu niteliğindeki Dana Kuyruk Pave, Konfi Ördek Bacak Cassoulet ve Agnolotti del Plin gibi tabaklar ön plana çıkıyor.

Aşeka, sadece mükemmel lezzetlerle değil, aynı zamanda yüksek servis kalitesi ve mükemmel hizmet anlayışıyla da öne çıkıyor. Aşeka ekibi, misafirleri için sadece bir restoran ziyareti değil, unutulmaz bir deneyim yaratma konusunda kararlı. Servis kalitesi ve hizmet anlayışıyla büyük beğeni kazanan Aşeka ekibi, misafir memnuniyetini daima en üst seviyede tutmayı amaçladıklarını belirtiyor