Makyaj

2023 İlkbahar-Yaz Makyaj Trendleri

İçimizi ısıtan bahar havaları yavaş yavaş gönül kapılarımızı çalmaya hazırlanırken, 2023 ilkbahar-yaz sezonunda hangi makyajın moda olacağını düşünmenin tam zamanı.

İçimizi ısıtan bahar havaları yavaş yavaş gönül kapılarımızı çalmaya hazırlanırken, 2023 ilkbahar-yaz sezonunda hangi makyajın moda olacağını düşünmenin tam zamanı.

İşte 2023 ilkbahar-yaz podyumlardan ilhamla, sezonun öne çıkan makyaj trendleri:

İlginizi çekebilecek bir diğer yazı: 2023 İlkbahar-Yaz Podyumlarında Dikkat Çeken 10 Trend

Kapak Fotoğrafı: Versace

Güncellenmiş Grunge

DİOR
CHOPOVA LOWENA

Göz makyajınız aracılığıyla içinizdeki asi ruhu ortaya çıkarmak istiyorsanız, 2023 ilkbahar-yaz podyumları yeni ilham panonuz olabilir. Dior defilesinden ilhamla siyah göz kalemiyle göz çevrenizi vurgulayabilir veya Chopova Lowena defilesi için makyöz Ana Takashi’nin simetrik oklarını deneyebilirsiniz.

Lavanta Sevdası

PRABAL GURUNG
VERSACE

Sadece kokusuyla değil, tatlı ve soft rengiyle de bizi mest eden lavanta, bu sezon gözlerinize konuk olmaya hazırlanıyor. Güzellik uzmanları tarafından 2023 yılına damgasını vuracağı düşünülen bu göz farı, kesinlikle bir şansı hak ediyor.

Metalik Gölgeler

CHLOE
PRABAL GURUNG

İlkbahar-yaz aylarına fütüristik bir bakış açısı sunan metalik gölgeler, şimdi hiç olmadığı kadar cazibeli. İster göz pınarlarınıza küçük vurgular yapın, isterseniz de şakaklarınıza doğru geniş metalik oklar çizin, karar sizin!

Bu makyajı uygularken bilmeniz gereken şey, kirpiklerinize ekstra işlem yapmanıza gerek olmadığı. Metalik gölgeler, tek başına gözlerinizde istediğiniz etkiyi vermenize yardımcı olacaktır.

Öp Beni

VALENTİNO
VALENTİNO

Koyu renk paletine sahip rujların özellikle sonbahar-kış aylarında popüler olması yazılı olmayan bir kural. Bu kural, ilkbahar-yaz sezonunda değişiyor. Çikolata tonları ve koyu kırmızı rujlar, 2023 ilkbahar-yaz aylarında hiç olmadığı kadar yükselişte. Dudaklarınızın ekstra öne çıkmasını isterseniz, üst dudağınıza oranla, alt dudağınızda kahverengiye 1-2 ton daha yakın bir renk tercih edebilirsiniz.

Güçlü Gölgeler

JEAN PAUL GAULTİER HAUTE COUTURE
DRİES VAN NOTEN

Aklınıza gelebilecek tüm parlak renkleri kullanmanıza müsaade eden bu trend, ilkbahar-yaz aylarının yüksek enerjisine çok yakışacak.

Dumanlı Gözler

DİOR COUTURE
TOM FORD

Güçlü ve parlak tonlar yerine koyu tonlardaki dumanlı makyaj sizin için risksiz ve şık bir çözüm sunuyorsa, ilkbahar ve yaz aylarında şans sizden yana. Zamansız kimliğiyle dikkat çeken dumanlı gözleri, gözlerinizde konuk etmeye hazırlanırken görünümünüzü ağırlaştırmamak için kirpik ve dudaklarınızı olabildiğince kendi renklerinde bırakmayı unutmayın.