Aylık Burç Yorumları

2023 Nisan Merkür Retrosu hayatınızı nasıl etkileyecek?

'Merkür retrosunun etkili olduğu dönemde ne yapmalı ve ne yapmamalıyız?' Sorularının cevabını merak ediyorsanız, okumaya devam edin.

2023’e girdiğimizden bu yana ikinci kez geri harekete geçen Merkür, ters yöndeki ilk hareketini 2022 aralık sonu ve 18 Ocak 2023 tarihleri arasında gerçekleştirmişti. ’20 Nisan – 15 Mayıs (dahil) arasında ikinci kez geri harekete geçecek olan Merkür retrosunun etkili olduğu dönemde ne yapmalı ve ne yapmamalıyız?’ Sorularının cevabını merak ediyorsanız, okumaya devam edin.

Gezegenin geriye dönük pozisyonunun birçok insanı korkutmasına ve çeşitli problemlerle ilişkilendirilmesine rağmen, Merkür retrosundan korkmamanız gerektiğini söyleyerek konuya başlayalım. Geleneksel iletişim ve anlaşmadan sorumlu olan Merkür, size bazı noktalarda yardımcı olabilir.

Bu dönemdeki temel davranış kuralı, herhangi bir önemli işlem yapmamak ve çeşitli sözleşmeleri imzalamayı reddetmektir. Geri giden Merkür hayatınıza hoş olmayan sürprizler getirebilir, bu yüzden de iç gözlem, ruhsal gelişim ve benliğinizle ilgili önemli soruların yanıtlarını bulmaya odaklanmanızı öneririz.

Geri giden Merkür’ün etkisi karma yasası ile açıklanır. Örneğin, gezegenin tersine hareketinin başlamasından önce işinize sorumlu bir yaklaşım gösterdiyseniz, 20 Nisan – 15 Mayıs arasındaki dönemde çabanıza uygun getiriyi alacağınıza emin olabilirsiniz. Bu yüzden herhangi bir konuda emek verip çaba sarf ettiyseniz bu gerilemeden kesinlikle korkmamalısınız. Yine de belirtmemizde fayda var, bu dönemde kariyer ve işinizle ilgili belirli durumları yavaşlatmanız gerekebilir.

Astrolojiye Göre 2023 Yılının Popüler Oje Renkleri’ni incelemek ister misiniz?

Ne Yapmalısınız?

  • İletişim kurma, bir ekipteki ilişkileri güçlendirme veya tanıdık çevrenizi genişletme üzerine bir kursa katılabilirsiniz.
  • Kendinizi bulmakla ilgili bazı sorular size bir noktada ‘korkutucu’ geliyorsa, muhtemelen bu soruların cevabını yukarıda da belirttiğimiz tarih aralığında bulacaksınız. Merkür retrosu, kendinizden bile sakladığınız soruların cevaplarını ortaya çıkararak, size hangi yönde ilerlemeniz gerektiğini gösterebilir. Tutulma koridorunun enerjisiyle güçlenen bu zamanın sizi önemli keşif ve kararlara götürmesi olası. Tüm bu sebepler dolayısıyla da, kendinizle zaman geçirmekten kaçınmamalısınız.
  • Tartıştığınız kişilerle ilişkilerde olumlu değişiklikler elde edilebilir. Geri giden Merkür, pürüzleri gidermeye yardımcı olacak ve her iki tarafı diplomasi ile ödüllendirerek, çatışan tarafların ateşkese ulaşması için şans kapılarını ardına kadar açacak. Uzun süreden beri aklınızı kurcalayan ‘o’ kişiyle konuşmanın belki de şimdi tam zamanıdır, ne dersiniz?

Ne Yapmamalısınız?

  • Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Merkür retrosu iş planlarınızı karıştırabilir, bu planlara belirsizlik ve küçük sorunlar getirebilir. 20 Nisan – 15 Mayıs tarihleri arasında hata yapma riski arttığı için işle ilgili değişikliklere gitmeniz çoğu astrolog tarafından önerilmiyor.
  • Bu haftalarda elektronik ve ev aletlerinde beklenmedik arızalanmalara şahit olabilirsiniz, özellikle arabanız sorun çıkartırsa, bu tarihler arasında tamirhane gibi imalat alanlarından uzak durmanızı öneririz.