Moda Haftaları

2023 Paris Sonbahar-Kış Haute Couture Moda Haftası’nın Dikkat Çeken Anları

2023 Paris Haute Couture Moda Haftasının dikkat çeken anlarını sizin için bir araya getirdik. Hazırsanız, başlayalım…

Söz konusu moda olduğunda, neredeyse tüm modaseverlerin iple çektiği Paris Haute Couture Moda Haftası, geçtiğimiz günlerde sona erdi. Birbirinden ihtişamlı markaların podyum şovlarıyla göz kamaştırdığı Haute Couture Moda Haftası, sonbahar-kış 2023/24 sezonunun trendlerini analiz etmemiz açısından büyük önem taşıyor.

2023 Paris Haute Couture Moda Haftasının dikkat çeken anlarını sizin için bir araya getirdik. Hazırsanız, başlayalım…

Jacquemus

Kendall jenner

Teknik olarak Haute Couture kadrosunun bir parçası olmasa da Jacquemus, Versay Sarayı’nın göz alıcı bahçelerini podyuma çevirerek, haftaya iddialı bir başlangıç yaptı. İlhamını Kraliyet temasından alan koleksiyon, feminen ruhu ön plana çıkararak beyaz dantel detaylarla göz alıcı bir şekle büründü. Podyumun göze çarpan bir diğer detayı ise abartılı çantalar yerine, markanın mirası haline gelen mini boy çantaların tamamlayıcı aksesuar olarak öne çıkmasıydı.

victoria beckham – david beckham
emily ratajkowski

Göz alıcı koleksiyonu izlemeye gelen isimler arasında Emily Ratajkowski, Victoria ve David Beckham ve Aron Piper’ın yer alması dikkat çekti.

Dior

Dior
Dior

Rodin Müzesi’nde Sonbahar-Kış Haute Couture koleksiyonunu sunan Dior, zarif ve sade tasarımlarla göz kamaştırdı. Haute Couture Moda Haftası’nda koleksiyon sergileyen markaların genellikle karmaşık ayrıntılar ve abartılı süslemelerden yardım aldığı gözlemlenirken, söz konusu Dior ve markanın kreatif direktörü Maria Grazia Chiuri olduğunda durum biraz farklı. Antik çağ ile günümüz arasında başarıyla köprü görevi gören koleksiyon, beyaz ağırlıklı renk paletiyle uzun süre gündemimizde kalacak gibi gözüküyor.

Chanel

Chanel
Chanel

Sen Nehri kıyısında sonbahar-kış koleksiyonunu sergileyen Chanel, yıllardan beri trendlere yön veren Fransız kadınların zahmetsiz şık görünümlerine mercek tuttu. Tüvit takımları, iki tonlu Mary Jane ayakkabılar ile tamamlayarak ‘Parizyen Stil’’e yeni bir bakış sunan modaevi, aksesuar olarak tercih ettiği taze çiçek ve yabani meyvelerle dolup taşan sepetler aracılığıyla çabasız şıklık mottosunu başarıyla sergiledi.

2023 İlkbahar-Yaz Podyumlarında Dikkat Çeken 10 Trend yazısını da incelemek ister misiniz?

Giorgio Armani Privé

Giorgio Armani Privé
Giorgio Armani Privé
Giorgio Armani Privé

‘Zarif ve cazibeli.’ dendiğinde aklımıza ister istemez Giorgio Armani Privé’nin geldiğini itiraf edelim. Markanın Haute Couture Sonbahar-Kış 2023-24 koleksiyonu, siyah ve beyaz tonlarından oluşan podyumda sergilenirken, neredeyse her görünümünde kırmızı gül motifi olması dikkat çekti. ‘Basmakalıp romantizme başvurmadan’ sonsuz çiçek motifleriyle süslenen görünümler, markanın cazibeli DNA’sı ile birleştiğinde ortaya oldukça iddialı bir koleksiyon çıkmış.

Fendi

Fendi
Fendi

Gece davetlerini hangimiz sevmiyoruz ki? Size bir sır, Fendi’nin kreatif direktörleri de bizim gibi düşünüyor! Tamamen gece kıyafetleriyle ilgili olan Haute Couture Sonbahar-Kış 2023-24 koleksiyonu, karmaşık ve titiz desen kesimleriyle oldukça şık görünüyor. İddialı görünümleri, ihtişamlı mücevherlerle tamamlayan modaevi, gelecek sezonun en gözde isimlerinden biri.