Genel

2023 trendleriyle ışıl ışıl bir yılbaşı stili!

Gelecek senenin trend tahminleri yavaş yavaş paylaşılmaya başlamışken, yılbaşı gecesinde 2023’e yılın en sevilen akımlarıyla veda ediyoruz!

( Kapak Fotoğrafı: @hoskelsa )

“No-Pants

Editoryal çekimlerde hayranlıkla takip ettiğimiz, sokaklarda görmeyi yalnızca hayal edebildiğimiz look’ların günlük hayatımızın bir parçası haline geldiğini görmek her seferinde cesaret uyandırıyor. Biker şort ve mini eteklerin geri dönüşünün ardından, Miu Miu defilelerinde görmeye alıştığımız “no-pants” görünümü 2023 sokak modasının da favorisi oldu. Artık pantolon giymek bir mecburiyet olmaktan çıkmıştı.

İnce veya kalın bir külotlu çorapla, klasik bir loaferla veya zamansız bir stilettoyla… Yılbaşında yılın en çok ses getiren görünümünü kendi tarzınızla birleştirerek gecenin en stil sahibi ismi olabilirsiniz!

İmza aksesuarlar

Dönem dönem aksesuar tercihlerimiz değişse de, tüm kıyafetlerin trend görünmesini sağlayan ve onları bir adım öteye taşıyan bir vazgeçilmezimiz var: Küpeler.

Bottega Veneta’nın farklı boylarıyla hepimizin wish-list’ine giren damla küpelerinin sene boyunca en çok aranan aksesuar olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Klasik bir beyaz tişört ve jeani bile her zaman bir adım öteye taşıyan küpeler, yılbaşında minimalist veya maksimalist nasıl bir tarz tercih etmiş olursanız olun, görünümünüzün tamamlayıcısı olacak.

Seksi ve iddialı : Transparan stiller

Cesur bir seçim yapmak isteyenlerin kurtarıcısı transparan parçalar, kırmızı halıdan şehir sokaklarına her ana uyum sağlıyor. Bir stil yaratmanın yanı sıra, kadınların kendi vücutları üzerindeki kontrolünü temsil eden transparan trendi, 1990’lardan bu yana farklı dokularda karşımıza çıkıyor. Tül veya dantel detaylı etek ve pantolonlar, kalın triko bir kazakla çabasız ve iddialı bir stile imza atıyor.

Sezonun favorisi : Kırmızı

Ne kadar isteseniz de, siz de gardırobunuza renkleri adapte etmekte zorlanıyor musunuz? Yalnız değilsiniz! Her ne kadar bazı renk tercihleri daha güvende hissettirse de, moda sahnesinde her sezon ön plana çıkan renklerde en azından bir parçaya sahip olma düşüncesinin önüne geçemiyoruz. Bu sene de kırmızı ve tonları, çoraplardan başlayarak yavaş yavaş dolaplarımıza giriş yapıyor. Yeni yıl ruhunu en çok yansıtan renge bir şans vermek için yılbaşı gecesi mükemmel bir fırsat!

Metalik dokunuşlar

Yepyeni bir yılın, hayatımızda açılan yeni bir sayfanın içimizde yarattığı umut dolu heyecan, yılbaşı gecesinde seçtiğimiz parçalara da yansıyor! Işıltılı bir geceye en çok yakışan parlak ve metalik tonlar, minimal stile sahip biriyseniz ayakkabı ve aksesuarlarla, iddialı bir seçim yapmak isterseniz de gümüş bir elbise ile gardırobunuza dahil oluyor. Defilelerin yanı sıra sosyal medyayı ve sokakları domine eden metalik parçalar, özellikle pantolonlar, farklı kesim ve formlardaki tasarımlarla göz alıcı bir stil yaratıyor.

En güzel dileklerle, stil sahibi ve ışıl ışıl seneler!