Anaslide

ESKİ ANLARI GERİ GETİRİN

Erkek arkadaşınızla birlikte geçirdiğiniz romantik ve samimi anlar artık geride mi kaldı? Birbirinizi dinlemek yerine sadece kendi çıkarlarınızı düşünür bir hale mi geldiniz? Karşı tarafı suçlamak ve sorunlardan kaçmak yerine, ilişkinizi düzeltmek için çabalayın.

Birbirinize deliler gibi âşık olarak evlendiniz. Daha fazla beklemek istemediniz ve ona hiç vakit kaybetmeden ‘evet’ dediniz. Ancak ilk zamanlarda tatlı gelen ve normal olduğunu düşündüğünüz tartışmalar, giderek büyüyen çatışmalara ve çözümsüz kalan problemlere dönüştü. Öyle ki, artık birbirinizi sürekli incitir oldunuz. Aslında onu hâlâ çok seviyorsunuz, o da sizi…

Peki, aranızdaki sorunları neden çözemiyorsunuz?

Giderek artan sorumluluklarımız ve hayatın koşuşturmalı temposu içinde, birbirimize yeterince zaman ayıramıyor, sohbet edemiyor, ilişkimizi beslemeyi göz ardı ediyoruz. Birbirimize tahammül eşiğimiz düşük, kendimize özgüvenimiz yüksek, seçeneğimiz daha fazla. Yürümeyen bir ilişkiyi istediğimiz zaman sona erdirebiliriz. Diğer taraftan, tıpkı eskilerin yaşadığı gibi, ömür boyu sürecek bir yol arkadaşlığının peşindeyiz.

Araştırmalara göre kadınlar, eşinin taleplerini karşılamakta yapıcı bir tutum sergilerken, erkekler bu konuda daha çok sıkıntı yaşıyor. Eşinin taleplerini dikkate alan ve kendini bu anlamda esnetebilen erkeklerin evlilikleri, diğerlerine oranla daha mutlu ve uzun süreli oluyor. Üstelik kadınlar, erkeklere göre sözlü iletişime daha açık: Yaşadığımız sorunları ve ilişkiden beklentilerimizi daha kolay dile getiriyor, bu konuda tartışmak ve çözüm üretmek için istekli davranıyoruz.

İşte çiftleri birbirinden uzaklaştıran nedenler;

AŞAĞILAMAYIN

01

Çiftler arasında yaşanabilecek en olumsuz ve yıkıcı duygu; aşağılama. Böyle bir durumda ilişkiyi kurtarmak neredeyse imkânsız oluyor. Çünkü aşağılama, saygının bittiği noktada ortaya çıkıyor ve ilişkiyi kökten zayıflatıyor. Doğrudan kişiliğe yapılan bir saldırı olarak, diğer insan ilişkilerinde bile kabul edilemez bir tutumda çiftler ayrılsa bile, kişinin özgüvenine verdiği zarar yıllarca etkisini sürdürebiliyor.