ASTROLOJİ

MAYIS AYI ASTROLOJİ YORUMUNUZ

Mayıs ayı astroloji yorumunuz:

 

koç

Koç

Sevgili Koç, siz gösterişi sevmezsiniz. Hatta bu burcun üyesi insanlar genelde sadelikleri ile meşhurdur ama bu ay sizi bahar mı çarptı ne! Para kazanmak, iddialı alışverişler, yeni yatırım kaynakları, borsa vs derken çevrenizi yeni ilgi alanlarınızla şaşırtabilirsiniz. Ekonomi, para, faiz gibi bankacıların ve politikacıların çok sevdikleri şu sözcükler, Mayıs ayına sizin için damgasını vuran sözcükler olacak. Bu ay ortası zam istemek veya bir iş için pazarlık yapmak için de yılın ideal zamanı.

Bunun nedenlerine bakacak olursak, güzel bir yeni ay ve sizi hep değişikliğe iten Uranus etkisi var. Ancak Mayıs ayı içinde tam 5 gezegen Retro yapıyor, bunlardan biri de yönetici gezegeniniz Mars. 17 Nisan-29 Haziran tarihleri arasında Mars gerilemesi size hukuksal ve devletle ilgili bir konuda kayıplar yaşatabilir. Sınavlarda baskı yaratabilir. Aşırı sabırsız, çocuksu bir inat içinde olabilir. Saçma tavırlar gösterebilirsiniz. Arkadaşlarla küslükler olabilir.

Neyse ki, bu ay para konusunda şanslısınız. Bu ayın 6’sında oluşan Yeni Ay, size yeni gelir kaynağı getirebilir. Maaşa zam, ek bir ödenek, ek bir iş, bir kiralama, aklınıza tüm ihtimalleri getirin bakalım. Eğer, para ile ilgili girişimleriniz de var ise, 6-7’sinden sonraki özellikle beş gün adım atmak için çok doğru bir zaman olur.

Ancak, bu ayın sonunda 21 Mayıs günü Yay burcunda gerçekleşecek Dolunay sizi çok etkileyebilir. Çünkü, bu ayın sonunda 21 Mayıs günü Yay burcunda gerçekleşecek Dolunay sizin 9.evinize düşüyor. Eğer bir yurtdışı tatili düşlüyorsanız, sorunlar çıkabilir. Evle ilgili gelişmeler yüzünden tatil planlarınızı ertelemek zorunda kalabilirsiniz. Yüksek eğitim, sınavlar, turizm, siyaset, hukuk gibi konularda çalışıyorsanız, işlerinizle ilgili problemler veya Mayıs ayının son haftasında size aşırı yük birikmesi olabilir. Dolunay etkisi ile kendinizi yıpranmış, hasta hissedebilir, yolculuk ve toplantılarınızı ertelemek zorunda kalabilirsiniz. Veya, yukarıda saydığım alanlarda üzerinde çalıştığınız bir konu, mesela üniversite teziniz, bir turizm blogunuz gibi girişimleriniz var ise, son noktayı koymak ve artık topluma sunmak için de Mayıs ayının son haftası size şanslı gelecektir

5 Mayıs gecesi olacak Hıdırellez, bize baharın coşkusunu ve sevincini, kıştan çıkışı müjdeleyen harika bir gündür. Ancak, siz o gün özellikle konuştuklarınıza dikkat edin, bir pot kırabilirsiniz. Bu ayın ilk on gününde de sırlarınızı korumaya özen gösterin. Cep telefonu, günceniz, bilgisayarınız, özel fotoğraflarınız, aklınıza ne gelirse sıkı korumaya alın. Çünkü, eğer sırlarınız veya gizli bir ilişkiniz, var ise ortaya çıkma potansiyeli yüksek. Yine bu dolunay size, zorlayıcı bir değişim, bir bitiş de yaşatabilir. Eğer bu ilk on gün içinde hayatınızdan çıkan bir aşk veya bir iş olursa, bilin ki bu kesin bir ayrılıktır. Asla geri dönmeyecektir. Zaten burcunuzda dolaşan ve sizin isyankar ve idealist yanınızı perçinleyen Uranüs yüzünden, aşırı tepkiler verme eğiliminiz var. Koç burcu, kendini çok çılgın diye tanımlar ama onun çılgınlığı asla kendi tanımladığı gibi değildir. Ani tepkileri hızlı unutursunuz sevgili Koç. Ancak, güçlü bir frenleme ve bir isteğinizin gerçekleşmemesi konusunda, yaşınız ne olursa olsun, küçük bir çocuk gibi ortalığı ayağa kaldırabilirsiniz. İşte bu ayın, son günlerinde sizi böyle bir gerginlik bekliyor.

Ama bu arada, eğer kendinizi şımartmak, biraz fiziksel bakıma almak, biraz tatil, derseniz o zaman ayın 6-15 tarihleri arası ideal. Ayın geri kalan kısmı, biraz karışık olacağı için, pek uygun şartlar karşınıza çıkmayabilir. Mars retrosu sizi gergin yapacağı için, stres atma, rahatlama için ister bir pasta kursuna yazılın, isterseniz her sabah yürüyün. Ancak rutine sıkışıp kalırsanız bu size yakın çevrenizle kavga ve yalnızlık getirir.

Bu ayın, bir zorlayıcı etkisi de, ay boyunca Merkür ve Mars Retro yapacak. 17 Nisan-29 Haziran tarihleri arasında yeni, zor, radikal kararlar almayın, olan rutine devam edin.

Bu ayın önemli bir astrolojik hareketi de, meşhur Merkür retrosu… 28 Nisan tarihinde, Boğa burcunda başlayan gerileme, bu aya damgasını vuracak. Artık, herkes öğrendi. Merkür retrosu, teknoloji, ulaşım, uçak seferleri, bilgisayarlar, internet gibi konularda, aksama ve sorun çıkartır. Ancak, bir de iyi etkisi vardır. Geçmiş aylardan kapanmamış veya sürünceme de kalmış konuları yeniden gündeme getirir ama bu kez kesin sonucu görürsünüz. Yani, eski veya yarım projeleri revize etmek için harika bir zamandır Merkür retrosu, sakın bu fırsatı kaçırmayın.