Anaslide

5 SANİYEDE DUDAK KALEMİNİ DOĞRU KULLANMANIN YOLLARI

5 SANİYEDE DUDAK KALEMİNİ DOĞRU KULLANMANIN YOLLARI f

Özellikle yaz aylarında kullanacağınız iddialı ve canlı tonları düşündüğümüzde, dudak kalemleri asla atlamamanız gereken makyaj öğelerinden biri. Aynı zamanda dudaklarınıza daha dolgun bir görünüm kazandırması da cabası.
Ancak sadece bir kalem deyip geçmemeniz gerek. Uzun süreli dayanıklılık ve güzel bir görünüm için dudak kalemini doğru kullanmanız önemli. Bu noktada, yeni güzellik trendlerini takip ettiğimiz; Instagram’ın güzellik guruları yardımımıza koşuyor.Instagram’ın ünlü güzellik vloggerlarından Farah Dhukai, 3 kolay adımla toplamda 5 saniye bile sürmeyen tekniğiyle dudak kalemini nasıl kullanmanız gerektiğini açıklıyor.

1- Dudak köşelerinden çekeceğiniz çizgileri, üst dudak ortasında X şeklinde birleştirin. Çizgileri çekerken elinizi korkak alıştırmayın ve kalemin renginin çıkmasına izin verin.

2- Çektiğiniz çizgilerle dudağınızın ortasında bir bumerang oluşturun.

3-Alt dudağa geldiğinizde ise, ilk önce alt dudağınızın alt çıkıntısını belirleyin, sonrasında köşeleri belirginleştirin ve çizgileri birleştirin.

4-Rujun en kolay kalıcılığını kaybettiği bölge olan yan köşeleri; kalemle renk verecek şekilde doldurun.

5. Son olarak alt dudağınıza boyun vermek için, orta kısma dikine bir çizgi çekin. İşte rujunuzu sürmek için hazırsınız!

Deneyin:Huda Beauty Lip Contour Matte Pencil, sephora.com