Anaslide

AÇ KALMADAN 5 ADIMDA ZAYIFLAMANIN SIRLARI

BAŞAK BURCU KADINININ GÜZELLİK VE AŞK SIRLARI (5) LIGHT GIDALARDAN VAZGEÇİN VE İŞLENMİŞ YİYECEKLERI DAHA AZ TÜKETİN Light ürünler ne yazık ki hassasiyeti olan kişiler için iyi bir alternatif oluşturmuyor. Bu yiyecekler her ne kadar düşük kalorili olsa da sağlıklı değiller. Üstelik hemen hemen hepsi kalıplaşmış ve eskimiş ‘şişmanlık kötüdür’ düşüncesi üzerine odaklanmış besinler. Birçok light üründe şeker yerine karbonhidrat kullanılıyor. Bu da istediğimizin tam olarak tersi. İşte bu yüzden light ürünler kullanmak yerine, yiyeceklerin asıllarını tüketmelisiniz. Hatta ve hatta mümkünse diyetisyenlerin üzerinde durduğu ‘gerçek besin’ denilen yiyecekler üzerine yoğunlaşmalısınız.   Bu terim biraz garip gelse de, ‘az işlenmiş’ besinler tam olarak isteğimizi karşılıyor. Az işlenmiş besinler daha az karbonhidrat ve yeterli miktarda protein, yağ ve lif içeriyor. Örneğin; kahvaltıda yaban mersinli bir kâse yoğurt, fındık ya da sebzeli omlet yiyebilirsiniz. Öğlen yemeği için buğday, baklagil türü ya da kinoalı bir salata tüketip, atıştırmalık olarak, elma, birkaç ceviz ve yoğurt yiyebilirsiniz. Akşam yemeği olaraksa ızgara balık ve sebze haşlanmış sebze tercih edebilirsiniz. Yanında ise bol salata…

Marie Claire Bülten

Stil ve düşüncenin buluştuğu bu evrende; sezonun öne çıkan görünümleri, radarımıza giren kitaplar, editörden notlar ve kültürel dünyamıza heyecan katan detaylar e-posta kutunda seni bekliyor. Marie Claire evrenine katıl, kendine iyi gelenleri kaçırma.