Yeme İçme

Asya ve Akdeniz sentezi sürdürülebilir menüsüyle Boğaz’ın en yenisi “Fenz İstanbul”

Eylül ayı itibariyle İstinye’de kapılarını açan FENZ Restoran’ı, şık ve zarif dekorasyonu, konumu , büyüleyici İstanbul Boğazı manzarası, Akdeniz ve Asya mutfağı sentezi menüsüyle, gustosu olan gastronomi sevenler hemen keşfetti ve yeme içme tutkunlarının uğrak mekanlarından biri haline geldi.

Şef Tolga Bozok’un elinden çıkan, çeşitli başlangıçlar, ortak tabaklar ve ana yemeklerle zenginleştirilmiş FENZ’in menüsü, Akdeniz’in zenginliği ile Asya’nın derinliklerini bir araya getirerek “Mediterrasian Cuisine”in yüksek lezzet notalarıyla ön plana çıkan yemekleriyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Akdeniz/Asya mutfağı sentezi ve Ege esintileriyle niş bir alan yaratarak merak uyandırıyor. FENZ; deniz ürünleri, et, sebzeler ve taze baharatların farklı pişirme teknikleriyle harmanlandığı bir menü sunuyor. Bu özel menü, her yemeğin kendi içerisindeki enerjisiyle farklı ve etkileyici deneyimler yaşatıyor, şefin gustosuyla bir lezzet şölenine dönüşüyor.

FENZ Restoran sadece gastronomi alanındaki başarılarıyla değil, “Atıksız ve sürdürülebilir mutfak” yaklaşımıyla da dikkat çekiyor. Bu alanda tüm işletmelere örnek olmayı hedefleyen FENZ Restoran aynı zamanda “yerli ürünler” kullanıp yerel üreticilere de destek olarak, sürdürülebilirlik konusunda hassas davranıyor.

Lounge, Fine Dining Restoran ve Roof Barı ile 3 katta yer alan FENZ, misafirlerine kıtalar arası bir lezzet deneyimi yaşatıyor. Ünlü mimar Mahmut Anlar’ın tasarımı ile şekillenen, sade, şık, sofistike ambiyansı keyifli bir ortam sunuyor. Ritmin ve lezzetin buluştuğu bu özel mekan; Roof Bar’ında DJ performansları ile İstanbul’un özlenen eğlence ortamını yaratarak da dikkat çekiyor.

FENZ, şıklık, samimiyet ve lezzet arayanların beğenisini kazanırken İstanbul’daki yeme içme ve eğlencenin merkezlerinden olan İstinye-Yeniköy hattındaki eşsiz konumu ve ulaşım kolaylığı ile de tercih ediliyor.