Kahvaltılarınızda portakal suyundan vazgeçemiyorsanız bu alışkanlığınızın avantaj ve dezavantajlarını öğrenmeniz gerekebilir.

1-portakal

Alman ve Suudi Arabistanlı araştırmacılar, portakal ile portakal suyunu içerdikleri C vitamini, flavonoid ve karotenoid açısından karşılaştırdılar. Sonuçlara göre portakal suyunda, vücudumuzun kullanımı açısından karotenoid erişimi 3 ya da 4 kat artış gösteriyor. Benzer şekilde flavonodin alınması da 5 kata kadar artış gösterebiliyor. Aynı zamanda, portakal suyundan alınan C vitamini de, katı portakala göre %10 daha fazla.

Total
1
Shares

Bir cevap yazın

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.

Çerez ayarları

Aşağıda bu web sitesinde hangi tür çerezlere izin vereceğinizi seçebilirsiniz. Seçiminizi uygulamak için "Çerez ayarlarını kaydet" düğmesini tıklayın.