YAŞAM

ŞARAP SEÇMENİN 10 YOLU

01 4. Kadehte tortu var mı? Kadeh hafifçe eğilerek döndürülmeye devam ettirilmeli, şarap kadehinin ağzına doğru yayılması sağlanmalıdır. Kadeh tekrar dik duruma getirildiğinde, alkol seviyesi yüksek olan şaraplarda, sıvı ‘bacak’ ya da ‘gözyaşı’ adı verilen izler bırakır. Bu şarap kalitesini gösterir. İyi beyaz şaraplarda, örneğin olgun bir Bourgogne,  Graves veya Sauternes’de, genelde hafif bir tortu oluşur.

Marie Claire Bülten

Stil ve düşüncenin buluştuğu bu evrende; sezonun öne çıkan görünümleri, radarımıza giren kitaplar, editörden notlar ve kültürel dünyamıza heyecan katan detaylar e-posta kutunda seni bekliyor. Marie Claire evrenine katıl, kendine iyi gelenleri kaçırma.