YAŞAM

SEBZELİ TATLI TARİFLERİ

02 Limonlu Kabaklı Bar Bu tarif yeşil kabak ve misket limonuyla hazırlanıyor. Kabakla ilgili en güzel haber ise 250 gramında 30’dan daha az kalori bulunması. 125 gr (1 küçük paket) tuzsuz tereyağı, yumuşamış 55 gr pudra şekeri 140 gr un 2 büyük yumurta 1 yumurta beyazı 150 gr şeker 60 ml taze sıkılmış limon suyu 1 limonun rendelenmiş kabuğu (yaklaşık 1 çorba kaşığı) 1 orta boy kabak, soyulmadan rendelenmiş Orta boy bir kâseye tereyağı ve pudra şekerini alıp krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Un ve tuzu harmanlayıp ekle, hamur hâline getirin. Hamuru 20 santimetrelik kare bir tepsiye yerleştir. Katılaşıncaya kadar yaklaşık 15 dakika buzdolabında soğutun. Bu arada fırını 180 dereceye ayarla. Hamuru buzdolabından çıkarıp çatalla birkaç yerinden delin. 18-20 dakika ya da üzeri altın rengi oluncaya kadar fırında pişirin. 2. Hamur fırında pişerken dolgu malzemesini hazırlayın: Büyük bir kâsede yumurta, yumurta beyazı ve şekeri çırpın. Limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu ve kabakları ekleyin. Hamuru fırından al, sıcakken üzerine dolgu malzemesini boşaltın. Tekrar fırına ver ve üst dolgu hafifçe kızarıncaya kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirmeye devam edin. Tamamen soğumaya bırak, ardından bıçakla 16 dikdörtgen parçaya bölüp pişirme kabından çıkarın. 16 ADET BAR Bir porsiyonda: 140 kalori, 6 gr yağ (4 gr’ı doymuş), 18 gr karbonhidrat, 30 mg sodyum, 0 gr lif, 2 gr protein

Marie Claire Bülten

Stil ve düşüncenin buluştuğu bu evrende; sezonun öne çıkan görünümleri, radarımıza giren kitaplar, editörden notlar ve kültürel dünyamıza heyecan katan detaylar e-posta kutunda seni bekliyor. Marie Claire evrenine katıl, kendine iyi gelenleri kaçırma.