Yeme İçme

Şehirdeki uzak doğu hazineleri

Şehrimizdeki Uzak Doğu restoranları, gizemli tatlar, mistik atmosferler ve benzersiz deneyimleriyle sizi Uzak Doğu kültürüne davet ediyor.  İstanbul’un gastronomi haritasında önemli bir yer tutan Uzak Doğu mutfağının büyüleyici lezzetleri, şehirdeki birçok restoranda bulunuyor. İçinde kaybolacağınız bu lezzet yolculuğunda, keşfedeceğiniz muazzam lezzetlere hazır olun.

1) Sankai by Nagaya

Dünyanın en prestijli restoran derecelendirme sistemine girerek Michelin yıldızı kazanan Sankai; Türkiye’de Michelin yıldızı alan ilk Japon mutfağı oldu ve açıldıktan sadece 8 ay sonra büyük bir başarıya imza attı. Japon omakase deneyimi sunan Sankai by Nagaya, dünyaca ünlü 2 Michelin yıldızlı şef Yoshizumi Nagaya’nın partnerliğiyle Bebek Otel’in 3. katında İstanbul Boğazı manzarası eşliğinde Japon mutfağından lezzetleri ve Nagaya Şef’in özel reçetelerini omakase olarak sunuyor. Sadece 24 kişilik oturuma sahip Sankai by Nagaya sanat eseri niteliğindeki tabaklarıyla geleneksel Edomae tarzı suşi ve Kaiseki mutfağını omakase tadım menülerinde bir araya getiriyor. Kaiseki mutfağı; mevsimlik ve taze malzemelerle yapılan, geleneksel değerleri buluşturan aşamalı bir sunum biçimi olarak uyum, denge ve zanaatkarlık kavramlarını da ön plana koyuyor. Edomae ise Tokyo’nun eski adı olan Edo’nun körfezinden günlük tutulan balıklarla hazırlanan suşi stilini anlatıyor. Sankai by Nagaya, bu stili benimseyerek Türk denizlerinde günlük tutulan balıklarla hazırlanan sashimi ve suşi lezzetlerini misafirlerinin beğenisine sunuyor. Yalnızca mevsimsel ve iklimin öne çıkardığı ürünlerle çalışan Şef Nagaya, yüksek standartlardaki malzemelerin orijinal tadının ön planda kalmasının önemini vurgularken, mutfağının sırrını; “Amaç, doğal aromayı örtmeden arttırmaktır” diye tanımlıyor. Pazar günleri kapalı olan mekan, haftanın diğer günleri 18.30 ile 00.30 saatleri arasında hizmet veriyor. Rezervasyon yaptırmayı ise unutmayın.

2) Inari Piku

Inari Piku, Japon yaşam tarzının, benzersiz dokunuşlarla yeniden yorumlandığı bir restoran… Burada zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Neden mi? Çünkü masanıza gelen her yeni tabağın size yaşattığı lezzet deneyimi size zamanı unutturuyor. Mekânda taptaze deniz ürünleri, yöresel otlar, mantarlar, meyveler ve özenle seçilen etler var. Suşi yapımı için gereken temel malzemeler ise Japonya’dan geliyor ve yerel ürünlerle mekânın mutfağında birleşiyor. Kısaca damak tadınızda fark yaratan lezzetlerin sırrı, malzeme seçiminde ve Executive Şeflerin özgün reçetelerinde saklı.. Japon yaşamının geleneksel çizgisine farklı bir yorum getiren Inari Piku, mekân tasarımından menüsüne kadar tüm detaylarıyla benzersiz bir restoran deneyimi yaşatıyor. Otoshi, maki roll, nigiri, sashimi ve daha nice özgün lezzetlerin yer aldığı menüden seçim yapma konusunda kararsız kalırsanız unutmayın ki her tabakta sizi yeni bir deneyim bekliyor olacak. Şık atmosferi, geniş menüsü ve imza kokteyllerin tadına bakmak ve Uzak Doğu ruhunu hissetmek için İnari Piku’da yerinizi ayırın. Haftanın her günü açık olan mekân 12.30 – 01.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

3) Isokyo

İstanbul’un zengin gastronomi sahnesine damgasını vuran Isokyo, modern ve şık dekorasyonuyla dikkat çekerken, misafirlerine hem görsel hem de tat duyularını aynı anda tatmin eden bir deneyim sunuyor. Taze malzemelerin özenle seçildiği ve ustalıkla işlendiği mekânda, Execuitve şef tarafından hazırlanan her tabak misafirlerine unutulmaz bir lezzet yolculuğu vadediyor. Japonya, Vietnam, Kore ve Tayland olmak üzere Uzak Doğu ülkelerinin kendine has geleneksel lezzetlerini, batı ülkelerinin modern pişirme teknikleriyle yeniden yorumlayan Isokyo’da her yemek ait olduğu mutfağa uygun bir sunumla servis ediliyor. Japonya’nın yoğun ve benzersiz umami çeşnileri, Tayland’ın tatlı ve baharatlı aromalar arasında yakaladığı zarif denge, Kore’nin fermente ve salamura lezzetleri, Çin’in asırlık tarifleriyle hazırlanan muhteşem tatlar konuklarına eşsiz bir lezzet deneyimi vadediyor.

Pazartesi hariç, haftanın altı gününde 17.00 – 23.30 arası olmak üzere sadece akşam yemeği hizmeti veren İsokyo’da bu benzersiz deneyimi yaşamak için masanızı ayırtmayı unutmayın.

4) Youzu Sushi Bar&More

Uzak Doğu lezzetlerini sevenlerin kopamayacağı lezzetler sunan Youzu Sushi Bar & More misafirlerine eşsiz bir suşi deneyimi yaşatıyor. 2021 yılında Cihangir’de kapılarını açan mekân suşi sevmeyenlerin bile gönlünü kazanıyor. Pişmiş suşi çeşitlerine de menüsünde yer veren mekânın noodle seçkisi de oldukça geniş.

Youzu Sushi Bar & More geleneksel Japon mutfağının özgün yorumlarını sunarak, taze ve kaliteli malzemelerle hazırlanan lezzetlerle misafirlerini ağırlıyor. Menüde klasikleşen lezzetlerin yanı sıra deneysel tatlar da yer alıyor. Crispy Rice Spicy Tuna, Crunchy Sunset Roll, Yuzu Shrimp Tempura Roll ve Chicken Ramen Soup imza lezzetler arasında yer alıyor. Ayrıca noodle seçkisinde yer alan Chicken Udon Noodle ve Beef Yakisoba Noodle özel tarif ve soslarla hazırlanıyor. Aynı zamanda seçkin sushi roll seçenekleri, maki roll’ler, nigiri, sashimi, gyoza gibi seçenekler sunuluyor.

Youzu Sushi Bar & More sadece lezzetleriyle değil aynı zamanda dekorasyonu ve atmosferiyle de dikkat çekiyor. Modern ve rahat bir iç mekânın yanı sıra, dışarıda da masaları bulunan mekânın suşi bar’da ise suşilerin hazırlanma şekli şeffaf bir şekilde gösteriliyor.

Suşi çeşitlerinin sunumundaki estetik ve uyum en az lezzetleri kadar öne çıkıyor. Mekân haftanın her günü 12.00 ile 23.00 saatleri arasında misafirlerini bekliyor.

5) Little Buddha

Akmerkez’in giriş katında açılan; şık dekorasyonu ve lezzetleriyle şimdiden kendi müdavimini yaratan Little Buddha, yükselen bir trend olan Uzak Doğu mutfağının en seçkin lezzetlerini misafirleriyle buluşturuyor.  Alanlarında uzman ve deneyimli şeflerin ellerinden çıkan ve 110’dan fazla suşi seçeneğini misafirleri ile buluşturup, yepyeni bir lezzet deneyimi yaşatıyor. Menünün öne çıkan lezzetleri arasındaysa Corn Tempura, Dynamite Shrimps ve Ponzu Soslu Trüflü Edamame gibi tatlar var. Set menüler dahil yaklaşık 55 farklı suşi, noodle çeşitleri ve ana yemekler sunan Little Buddha’nın kokteyllerinden Bergamot, Butterfly ve Lavender’i ise mutlaka denemelisiniz. Mekân haftanın her günü 12.00 ile 23.00 saatleri arasında hizmet veriyor.