Fitness & Beslenme

Şişkinlik İle Baş Etmenin 5 Yolu

Şişkinlik hissi hepimizin korkulu rüyası. Fiziksel olarak yarattığı değişim, rahatsızlık hissi, bazen ağrılara ve huzursuzluklara neden olması; sebep olduğu pe çok olumsuz şeyden sadece bir kaçı.

Peki şişkinlikle baş etmek mümkün mü? Aslında günlük beslenme rutininizde bir kaç basit adımı değiştirerek şişkinliği en aza indirebilirsiniz.

Kapak Karesi: instagram/@joannepalmaro

1# Fasulye ve baklagillerinizi ıslatılmış kinoa ile değiştirin

Fasulye, kalın bağırsağa ulaşana kadar sindirime direnen belirli bir protein türü içerir. Bu, herhangi bir eylemde bulunmadan önce uzun bir yol ve kesinlikle yol boyunca gaza ve şişkinliğe neden olmaları anlamına geliyor. Son derece besleyici, protein dolu, daha sindirilebilir bir alternatif için iyice durulanmış ve ıslatılmış (en az iki saat suda bekletip, sonra tekrar durulayın) kinoa ile değiştirmeyi deneyin. Fasulyeyi diyetinize geri eklediğinizde, onları da ıslatmak ve önceden bir sindirim enzimi takviyesi almayı denemek iyi bir fikir olabilir.

2# Çiğ yeşillikler yerine buğulanmış veya sote edilmiş yeşilliklere daha çok ilgi gösterin

Tüm yeşil sebzeleri tüketmek oldukça önemli ancak pek çoğu vücudunuzun sindirimi için daha zor olabilir. Şişkinlik ve gazla mücadele eden herkese, salata yeşilliklerini hafifçe buğulanmış veya sotelenmiş yeşillikler ile değiştirmeleri tavsiye ediliyor. Karnınızın yemeğini daha da iyi parçalamasına yardımcı olmak için bazı çiğ fermente sebzeler veya lahana turşusu eklemek de bonus puan katacaktır.

3# İnek yerine keçi ve koyun sütünü deneyin

Birçok insan, laktoz intoleransı veya proteinlere duyarlı oldukları için süt ürünlerini gerektiği gibi sindiremez. Bir kase yoğurt veya biraz peynir yedikten sonra kendinizi fazladan tok hissediyorsanız, inek sütü ürünlerini keçi veya koyun sütü ile değiştirmeyi deneyin. Bu alternatifler daha az işlenen farklı proteinlere sahiptir, bu da onları tipik olarak geleneksel inek süt ürünlerinden daha kolay sindirilmesini sağlar.

FOTOĞRAF: instagram/@joannepalmaro

4# Meşrubatları azaltın

Hepimiz soğuk meşrubatları severiz ancak kolayca şişen karınlar için sorun, baloncukları yapmak için kullanılan CO2’nin doğrudan sindirim sisteminize gitmesi ve şişkinliğe neden olmasıdır. Bunun yerine oda sıcaklığındaki su, ılık limonlu su veya çay içmeniz daha iyi olabilir. Daha da iyisi, sindirim sisteminizin işini düzgün bir şekilde yapabilmesi için sıvıları yemeklerden en az bir saat sonraya bırakın. Karnınızı bir şömine gibi düşünün – somonunuzu ve fırında tatlı patates kızartmasını sindirirken ateşi söndürmek istemezsiniz.

#5 En önemli ipucu: Çiğneme!

Yemeğinizi yavaşça çiğneyin. İnsanların kendilerini şişkin hissetmelerinin bir numaralı nedeni, genelde yiyeceklerini düzgün çiğnememeleridir. Sindirim ağzımızda başlar ve midenizin dişleri olmadığını da unutmamanız gerekiyor. Yemeğimizi tamamen çiğnemediğimiz zaman, karınlarımız için daha fazla iş kalırve bu da şişkinlik, yemek komaları ve diğer pek hoş olmayan hislere (ve seslere!) neden olabilir. Evet, bu ilk başta muhtemelen komik gelecek ve yıllarca pratik gerektirebilir , ancak bu basit alışkanlık kesinlikle işe yarayacak.

Bu değiş tokuşlar ve zihniyet değişiklikleriyle, şişkinliği geride bırakabilecek ve vücudunuzda ve genel sağlıkta daha iyi hissedebileceksiniz.