fırında elma nasıl yapılır

Tatlı bir kaçamak yapmak istediğinizde imdadınıza “Fırında Elma” yetişecek.

Malzemeler

5 yemek kaşığı tereyağı
3 yumurta
3/4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı vanilya özü
1/4 tatlı kaşığı toz tarçın
1/4 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı un
2 küçük gevrek elma, soyulmuş ve ince dilimlenmiş

Yapılışı

375 derece fırını önceden ısıtın
2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Orta büyüklükte bir kapta, yumurtayı çırpın. Eritilmiş tereyağını ekleyin.
Süt, 1 çorba kaşığı şeker, vanilya, tarçın, tuz ve unu başka bir kapta karıştırın. Yumurta ekleyin. Iyice karışana kadar karıştırın.
Bir tavada kalan 3 yemek kaşığı tereyağını ısıtın. Dilimlenmiş elma ekleyin ve altın kahverengi rengi alıncaya kadar 5 – 10 dakika kadar pişirin.
Bir küçük kasede 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı tarçını birleştirin ve karıştırın. Elmaları tavadan çıkarmadan karışımları üzerine dökün ve 5 dakika kadar pişirin.Servis yapmadan önce soğumasını bekleyin ve dilimler halinde servis yapın.

Total
1
Shares

Bir cevap yazın

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.

Çerez ayarları

Aşağıda bu web sitesinde hangi tür çerezlere izin vereceğinizi seçebilirsiniz. Seçiminizi uygulamak için "Çerez ayarlarını kaydet" düğmesini tıklayın.