ASTROLOJİ

2022 Merkür Retrosu Tarihleri ve Etki Alanları

Merkür retrosu denildiğinde adeta kanınız çekiliyorsa ve yeni yıla hazırlıklı girmek istiyorsanız, 2022 yılı boyunca meydana gelecek Merkür gerilemesi tarihlerini bir kenara not etmenizi öneririz. 2022 Merkür retroları hangi tarihleri kapsayacak, hangi burçlarda gerçekleşecek ve ne gibi etkileri beraberinde getirecek?

İşte tüm bu soruların cevapları ve 2022’de meydana gelecek dört Merkür retrosunun enerjileri:

15 Ocak Merkür Retrosu

Yılın daha ilk ayında Merkür retrosu bizi selamlıyor. 2022’nin ilk Merkür retrosu Kova ve Oğlak burçlarında gerçekleşerek 4 Şubat’a kadar devam edecek. Bu retro, Venüs geri hareketinin de ortasında başladığı için romantik ilişkilerde hareketliliği beraberinde getirebilir. Venüs aşkı temsil ettiği için ve Merkür de eskinin geri dönüşü ile bağdaştırıldığı için eski sevgililerden gelebilecek bir mesaj, arama ya da sosyal medya üzerinden bir adım sizi şaşırtmasın. Tüm bu geri dönüşe rağmen retronun Kova ve Oğlak gibi kararlı ve net burçlarda gerçekleşecek olması, istemediğiniz kişilere sınırı kesin bir şekilde hatırlatacağınızı gösteriyor.

Etkilenecek burçlar: Bu süreçten özellikle Boğa, Koç, Terazi ve Akrep olanlar etkilenebilir.

11 Mayıs Merkür Retrosu

4 Haziran’da sona erecek İkizler ve Boğa burcunda gerçekleşecek bu yılın ikinci retrosunda ise bazı iletişim becerilerinizin köreldiğini hissedebilirsiniz. Kendinizi zayıf bir şekilde ifade edebilir,  yanlış anlaşılmalar nedeniyle istenmeyen tartışmalar yaşayabilirsiniz. Bu nedenle tartışmalarda sert cümlelere başvurmamanız gereken bir dönem olduğunu hatırlatalım. Ayrıca fazla konuşmaktan doğabilecek gaflar, sonrasında düzeltmeniz gereken pek çok sorunu beraberinde getirebilir.

Etkilenecek burçlar: Bu retrodan en çok etkilenecek burçlar Kova, Başak, Balık ve Aslan.

2022 Merkür Retrosu Tarihleri ve Etki Alanları

10 Eylül Merkür Retrosu

10 Eylül’de Terazi’de meydana gelecek bu retro, 3 Ekim tarihinde Başak’ta sona erecek. Bu dönemde çevrenizde aile, iş, arkadaşlık, ilişkiler olmak üzere her alanda iletişimde problemler doğabilir. Gerektiğinden soğuk bir iletişimi benimseyebilir, kendinizi içinize kapanık hissedebilirsiniz. Bu da çevrenizdeki kişiler tarafından değer kaybı olarak düşünülebilir ve bazı alınganlıklar yaratabilir.

Etkilenecek burçlar: Yengeç, Oğlak, İkizler veya Yay burçları üzerinde etkili bir süreç.

30 Aralık Merkür Retrosu

2022’nin kapanışını Merkür retrosu ile yapacağız. 30 Aralık’ta meydana gelecek Oğlak retrosu, 19 Ocak 2023’e dek devam edecek. Bu süreçte kendinizi sıkışmış hissedebilirsiniz. 2023’e kasvetli bir ruh haliyle girmenize neden olabilecek bir enerji açığa çıkacak. Bu ruhsal bunalım çevrenizdeki kişilere de hırçın davranmanıza yol açabilir. Bu nedenle hislerinizi açıkça dile getirmeniz doğru olacak ve olası küskünlükleri engelleyecek.

Etkilenecek burçlar: Koç ve Terazi burcu olan kişiler bu süreci en yoğun hissedenler olacak.

Bu yazı da ilginizi çekebilir: 2022’nin Güneş ve Ay Tutulması Tarihleri