Mücevher & Aksesuar

2023-24 Sonbahar/kış ayakkabı trendleri

Resmi olarak sonbahar/kış sezonuna girmemize yalnızca birkaç gün kaldığı doğru. Durum böyle olunca, önümüzdeki 6 ay kombinlerimize ilham verecek trendler için sabırsızlandığımız da su götürmez bir gerçek.

Hatırlarsanız, 2023-24 sonbahar/kış sezonunda podyumlardan ilhamla sezonun öne çıkan trendlerini incelemiştik. Hatta size yardımcı olabilmesi açısından favori aksesuarımız çantalar hakkında da konuşmuş, gelecek sezonun favori görünümleri hakkında tahminler yürütmüştük.

Şimdi ise, sezonun öne çıkan ayakkabı trendlerini inceliyoruz, hazırsanız başlayalım…

kapak karesi: Y/Project / Prada

Feminen Adımlar

ALEXANDER MCQUEEN / MİU MİU

Geçtiğimiz sezonlarda alışveriş sitelerini uzun süre meşgul eden kitten heels’ler, 2023-24 sonbahar/kış sezonunda geri dönüyor. İnce topuklu modellerin, çizme ve botları da etkisine almasıyla birlikte, bu sezon rahatlıktan ödün vermeyen kimliğinizi bir kenara bırakmanız gerekebilir. Özellikle podyumlarda spor modellerin geçmiş yıllara oranla çok daha az görünmesi dikkat çekerken, içinizdeki kadınsı ruhun özgüvenle adım atması, kitten heels’lardan ilham alan bu modellerle çok daha mümkün.

Pelüş Detaylar

GUCCİ / STELLA MCCARTNEY

2023-24 sonbahar/kış trendlerinden bahsederken, pelüş detayların hem çantalarda, hem de birbirinden cazibeli parçalarda varlığından söz etmiştik. Kreatif direktörler, pelüş detaylı ayakkabıları da moda literatürüne sunarak, kışlık kombinlerin tekdüzeliğinden kurtulmamızın altını çiziyor. Bu ayakkabıları nasıl kombinleyeceğiniz konusunda kafanız karışıksa, takım elbiselerle veya ayakkabınızda yer alan pelüşun rengine uygun mini elbiselerle şık bir görünüm yakalayabileceğinizi söyleyebiliriz.

Hoş Geldin 2000’ler!

VİCTORİA BECKHAM / AKRİS

2000’li yıllarla özdeşleşen Y2K modasının varlığının hepimiz farkındaydık. Kelebek motifli üstler, kadife eşofman takımları, düşük bel etek ve denim parçalardan sonra sıra ekstra platform topuklu ayakkabılara geldi. İster kavisli denebilecek topuklarıyla sivri uçlu ve eğimli platform model sunan Victoria Beckham, isterseniz de masif tabanlı postallarıyla Akris’in sunduğu modeli seçin, tercih sizin.

Yılan Baskı

Y/PROJECT / LOEWE

Tartışmasız sezonun en şık trendlerinden biri olarak karşımıza çıkan yılan baskılar, gardıroplarınızı uzun bir süre fethetmeye hazırlanıyor. Hem günlük hem de iş kıyafetleriyle rahatça kombinlenebilecek Loewe ve bilek kısmına kadar uzanan vintage görünümüyle Y/Project bu trende yön verirken, ister bol paça denim ile isterseniz de kalem etek ile bu ayakkabıları rahatlıkla kombinleyebilirsiniz.

Sivri Burun

FERRAGAMO / PRADA

Her kadının gardırobunda mutlaka olması gereken ayakkabılar arasında yer alan sivri burun modeller, zamansız klasik kimliğiyle 2023-24 sonbahar/kış sezonuna özgüveni yüksek bir giriş yapıyor. Bu sezon, geçmiş yıllardan farklı olarak çok daha cesur renkleri tercih etmemizi söyleyen kreatif direktörler, özellikle pembe, kırmızı, bordo, yeşil ve mavi modellerin yükselişe geçeceğinin temennisini veriyor.

Çorap Çizme

HERMES / SACAİ

Geçtiğimiz sezonlardan alışık olduğumuz çorap çizmeler, bu sezon da adından sıkça söz ettirecek gibi duruyor. Mini elbise veya taytlarla uyum içinde dans eden bu modeller, kış aylarının süper kahramanı olmaya aday.

Açık Topuk

SAİNT LAURENT / GİVENCHY

Yeni sezon ile birlikte yeni stiller arayışında olduğumuz doğru. Bu isteğimizi yüksek modanın asil üyeleri de duymuş olacak ki, botlar, babetler ve terliklerle birlikte açık topuklu modeller görünümlerimize yeniden konuk olmaya hazırlanıyor. Söz konusu açık topuklar olduğunda, Saint Laurent’in klasik sivri uçlu modeli ve Givenchy’nin özel kavis topuklu tasarımının bu sezon öne çıktığını bilmelisiniz.