Genel

2023-24 Sonbahar/kış podyumlarında dikkat çeken 10 trend

New York, Londra, Milano ve Paris Moda Haftalarında gerçekleşen sonbahar/kış defilelerini inceliyoruz, ilham panonuz hazırsa, başlayalım…

Sımsıcak kumlarla buluşan bol köpüklü dalgalar, kahkahası bol aile sofraları ve gece sahil kenarında yapılan keyfi bol yürüyüşlere yavaş yavaş veda ederken, tüm romantizmiyle sonbahara hoş geldin diyoruz!

Anlıyoruz, yazdan ayrılmak oldukça zor. Ancak önünüzde sürprizlerle dolu sonbahar/kış sezonu olduğunu da kabul etmelisiniz. Ve tabii bu sezona eşlik eden birbirinden iddialı trendler! Özellikle 2023-24 sonbahar/kış sezonunda, geçmişe oranla çok daha iddialı görünümlerin varlığından bahsedebiliriz.

Konuyu daha fazla uzatmadan, New York, Londra, Milano ve Paris Moda Haftalarında gerçekleşen podyumları inceliyoruz, ilham panonuz hazırsa, başlayalım…

kapak karesi: Versace / Alexander McQueen / Miu Miu

Sessiz Lüks

Tove / bottega veneta / gucci

İlk olarak bilmelisiniz ki sessiz lüks kavramı, logolar ve anında tanınan tasarımcı baskıları yerine çok daha zamansız ve klasikleşen parçaların moda sahnesine yerleşmesini ana fikir ediniyor. Özellikle dünyanın sürdürülebilirliği ve hızlı tüketim göze alındığında kreatif direktörlerin bu hamlesini her anlamda takdir ederken, ‘sessiz lüks’ trendini konu alan kombinlerinizin her sezon mutlaka bir trend aracılığıyla öne çıkacağını da belirtelim.

Okula Dönüş

david koma / valentino / christian dior

Öğrencilik yıllarımızı hangimiz özlemedik ki? 2023-24 sonbahar/kış podyumlarına kulak verdiğimizde, okula dönüş temalı görünümlerin yükselişte olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz.

Okul gömleklerini anımsatan beyaz bir gömleği ve tek renk kravatı uygun altlarla eşleştirdiğinizde cesur bir görünüm elde edeceğinizin garantisini verebiliriz. Aman dikkat, gömlek ve kravat aracılığıyla yapacağınız ihtişamlı kombinlerle müdireye yakalanmayın!

Gizemli Tavır

stella mccartney / givenchy / victoria beckham

Sezonun bir an önce gardırobunuza katmanız gereken trendleri arasında yer alan siyah uzun kabanlar, moda sahnesine emin adımlarla giriş yapıyor. Hem mevsimlik hem de kış aylarında birbirinden şık çantalarla tamamlayabileceğiniz bu görünüm, sizi soğuktan korurken cazibeli bir görünüm yaratmanız için gereken her şeye sahip.

Kırmızı Alarm

prada / stella mccartney / christopher kane

Barbie sayesinde pembe halen günlük kombinlerimizi esir alsa da, sonbaharın trend tonunun kırmızı olduğunu kesinlikle not almalısınız. Hatırlarsanız 2023-24 sonbahar/kış çanta trendlerinde de kırmızı çantaların önlenemez yükselişinden bahsetmiştik. Aynı durum kombinlerinize de yansırken, baştan aşağı kırmızı monokrom bir görünüm ile sosyal çevrenizde ‘trendsetter’ olarak anılmanızın an meselesi olduğunu da bilmelisiniz.

Nostaljik Şıklık

david koma / ahluwalia / coperni

Kısa bir zaman yolculuğuna çıkalım, ilkokula gittiğiniz yılları hatırlamaya çalışın. Sıcaklık tek hanelere indiğinde anneniz okul önlüğünüzün altına tayt giydiriyor muydu? Yüzünüzde ufak bir tebessümle bu soruya ‘evet’ cevabı verdiğinizi biliyoruz. Şimdi yıllar sonra, elbise veya mini elbisenize birbirinden iddialı renklerle taytların eşlik edebileceğini söylesek, tepkiniz ne olurdu?

David Koma ve Coperni gibi modaevlerinin podyumlarında özgüvenle sergilenen bu görünümler genelde kırmızı taytlar ile eşleştirilse de, bu konuda bir sınırınızın olmadığını bilmeniz önemli. İster mavi, ister pembe, isterseniz de yeşil, karar sizin.

Alçak İniş

versace / off white / blumarine

Geçen sezon düşük bellerin artık resmi olarak moda literatürüne tekrardan üst sıralarda giriş yapmasıyla aslında 2000’li yılları kasıp kavuran görünümlerin yeniden yükselişe geçeceğini tahmin ediyorduk. Ne de olsa Y2K halen moda sahnesinin en çok konuşulan trendlerinden biri.

Bu sezon tekrar gardıroplarımıza konuk olmaya hazırlanan ve yakın zamanda moda dünyasının tozlu sayfalarına gömüleceğini düşünmediğimiz düşük bel kemerler, ister elbise, ister kot pantolon, isterseniz de etekler ile kolaylıkla kombinlenebiliyor. Düşünüldüğünde, bu kadar uyum içinde olan düşük bel kemerler bir şansı hak ediyor gibi, değil mi?

Podyum Peplumların

cecilie bahnsen / tove / richard quinn

Biliyorsunuz ki peplum, ceket, etek, bluz ya da elbiselerdeki genellikle bel hizasında yer alan fırfırlı görünüme denir. Özellikle 50’li yıllarda moda dünyasındaki zirvesini yaşayan peplum görünümler, 2023-24 sonbahar/kış sezonuyla görünümlerinize konuk olmaya hazırlanıyor. Nostaljik fakat bir o kadar da modern olan bu trend, şık bir davete katılırken kesinlikle tercih edeceğiniz parçaların başında.

Kış Çiçekleri

erdem / carolina herrera / christopher kane

Hem kokularıyla, hem de görüntüleriyle her zaman zarif bir hediye önerisi olarak sunulan çiçekler, yeni sezonla birlikte size, kış aylarında bahar enerjisi getirmeye hazır. Carolina Herrera, Erdem ve Christopher Kane gibi modaevlerinin radarında olan bu trendi uygularken, özellikle siyah ve siyah tonlarında tercih edeceğiniz parçalarla floral desenleri bir adım öne çıkarabileceğinizi unutmamalısınız.

Güncellenmiş Sherbet Lemon

tove / givenchy / zimmerman

Birkaç yıl öncesine kadar trend renkler arasında yer alan sherbet lemon, uzun süredir sessizliğiyle podyumlarda pek anılmasa da, sonbahar/kış sezonuna iddiası yüksek bir giriş yapıyor. Bir noktada sessiz lüks akımına da gönderme yapan bu trend, her renge uyum sağlayan kimliğiyle dikkat çekerken, sonbahar/kış sezonunun enerjik üyesi.

Geçiş Dönemi Favorisi

michael kors / saint laurent / gabriela hearst

Kaban giyecek kadar soğuk olmayan ancak yazlık tişört giyecek kadar da sıcak olmayan o günlerin yakında kapımızı çalması muhtemel. Bu gibi hava durumlarında, kreatif direktörlerin yepyeni bir önerisi var; büyük boy şallar. İster Michael Kors podyumlarındaki gibi sade bir görünüm yaratın, isterseniz de canlı tonlar ve baskıların eşlik ettiği Saint Laurent ve Gabriela Hearst gibi çarpıcı görünümlere imza atın, karar sizin.