Yeme İçme

Mezkla, yeni sezonda kültürleri, lezzetleri ve ritmi bir araya getiriyor!

Mezkla’da yeni sezon başlıyor! Etiler’in kalbinde konumlanan Mezkla, yeni sezonda mutfaktan müziğe, tasarımdan atmosfere kadar kültürleri harmanlayan ve herkesi aynı masada buluşturan bir nokta haline geliyor. Mezkla’nın yenilenen menüsü ise her zamanki gibi renkli, dinamik ve lezzetli.

Mezkla, Anadolu’nun köklü lezzetlerini, Ege’nin ferahlığını, Akdeniz’in ruhunu ve Latin Amerika’nın enerjisini aynı sofrada bir araya getiriyor. Başlangıçlardan ana yemeklere kadar bu sezon çeşitlenen menü kültürleri buluşturan bir yolculuk sunuyor. Renkli ve dinamik mutfak yaklaşımıyla her tabak, kültürlerin harmanlandığı bir araya geldiği bir felsefeyi yansıtıyor. Bu sezon Mezkla menüsünde, Tagliolini Costa, Dolma Del Mar, Salsa Çerkes gibi tabaklar dikkat çekiyor. 

Yerelden ilham alan, dünyadan esinlenen bir lezzet yolculuğu

Mezkla’nın mutfağında her detay özenle hazırlanıyor. Makarnadan taco hamuruna, ekmekten nachoya, soslardan fermente tatlara kadar pek çok lezzet Mezkla’nın kendi mutfağında üretiliyor. Padron biberler ve yenilebilir çiçekler için özel üretim yapılırken; yerel üreticiler destekleniyor ve malzemelerin köklerine sadık kalınıyor.

İspanyolca kökenli “Mezcla” kelimesi İngilizce’de “blend, mixture” yani “karışım, harman” anlamına geliyor. Mezkla İstanbul bu kavramı, kültürlerin, mutfakların ve duyguların özenle birleştiği çok katmanlı bir deneyim olarak yeniden tanımlıyor.

Yeni menüsünde Anadolu, Ege, Akdeniz ve Latin Amerika tatlarını harmanlayan Mezkla, yaz sezonunun başında açılan Ahãma Göcek’teki Ay ve Ege Umi restoranlarının yaratıcı mutfak dokunuşlarını da İstanbul’a taşıyor. Açık ateşin ön planda olduğu Ay’ın karakteristik tarzı ve Ege’nin hafızasını Japon mutfağının zarif teknikleriyle buluşturan Ege Umi’nin seçili tatları, İstanbul’un enerjisiyle birleşerek Mezkla’da yeni bir yorum kazanıyor.

Mezkla, bu ilhamları şehrin ruhu ve kendi kimliğiyle harmanlayarak İstanbul’da gastronomiye özgün, anlamlı ve çok katmanlı bir deneyim sunuyor.

Mezkla bar menüsünde de aynı özen korunuyor. Yerel üreticilerden seçilen şaraplar tabaklara eşlik ederken, Mezkla Margarita, Sage Mage ve Salo Panto gibi imza kokteyller menüdeki yerini koruyor. Yeni kokteyller ise misafirleri keşfe davet ediyor. Tüm içeriklerin Mezkla mutfağında hazırlanması, içecek deneyimini de özgün kılıyor.

Gecenin ritmi: Mezkla

Mezkla’da deneyim yalnızca tabaklarla sınırlı değil; müzik, performanslar ve özel etkinliklerle derinleşiyor. Mezkla bu sezon müzik ve eğlenceyi iki kata birden yayıyor ve Etiler’in merkezinde iki sahne alternatifi sunuyor.

Sezon boyunca farklı ülkelerden müzisyenlere, farklı türlerden müziklere ve enstrümanlara ev sahipliği yapacak olan Mezkla’da gece, botanik atmosferin içinde yemek deneyimi ve canlı performanslarla başlıyor. Parti atmosferi önce alt katta hissedilirken, ilerleyen saatlerde yukarıya da taşınıyor ve gecenin ritmi artarak devam ediyor.

Mezkla’nın üst katında yer alan Upstairs, özel ses sistemi ve mimarisiyle farklı genre ve ritimlere hayat veriyor; lokal ve global  DJ’lere ev sahipliği yapıyor. 

Zarif tasarım ve küresel dokunuşlar

Mezkla’nın ruhu yalnızca mutfağında değil, mekânın her detayında hissediliyor. AHÃMA Göcek’’te doğal şekilde devrilen sığla ağaçlarından çıkan ahşap, ustaların elinde zanaate dönüşüyor ve bu özel zanaat Mezkla Istanbul’da hayat buluyor. 

El işçiliği mobilyalar geçmişin dokularını modern çizgilerle buluştururken, botanik düzenlemeler şehrin merkezinde doğal ve ferah bir atmosfer yaratıyor. Böylece her ziyaret, estetikle güçlenen özgün bir deneyime dönüşüyor.

Marie Claire Bülten

Stil ve düşüncenin buluştuğu bu evrende; sezonun öne çıkan görünümleri, radarımıza giren kitaplar, editörden notlar ve kültürel dünyamıza heyecan katan detaylar e-posta kutunda seni bekliyor. Marie Claire evrenine katıl, kendine iyi gelenleri kaçırma.