Fitness & Beslenme

FORMDA KALMAK İÇİN DOĞRU NEFES ALMA TEKNİKLERİ

Bu 5 nefes alma tekniği ile enerjini artırarak terlemeden formda kalacaksınız.

Her ne kadar doğduğunuz günden beri nefes alıyor olsanız da, işleri yanlış yapıyor olabilirsinız. Fit bir vücuda sahip olsanız ve sürekli egzersiz yapsanız bile, yanlış nefes alışverişi sonucunda gücünüzün hemen tükendiğini hissedebilirsiniz. Bu durumlarda hücrelerinize yeterince oksijen gitmiyor olabilir. Kaslarınız ve kardiyovasküler sisteminiz kusursuz olsa bile, akciğerleriniz ve nefes alma kaslarınız harap durumda olabilir.

Doğru nefes almayı öğrenmek ise oldukça kolay. Bu işin ilk basamağı, nefes alıp verirken çalışan kaslarınızı, yani, diyafram, karın kasları, yan kasları ve kaburgalarınızın arasında kalan kısımları iyi tanımanızdan geçiyor. Bu kasları daha da güçlendirdiğiniz zaman hem nefes almanız gelişecek hem de enerjinizin arttığını, stresinizin azaldığını ve bağışıklık sisteminin güçlendiğini hissedeceksiniz.

Okuyacağınız nefes alma tekniği egzersizlerini 14 gün boyunca her gün uygulamalısınız. 2 haftanın sonunda, nefes alışverişinizdeki düzelmeyi kolaylıkla gözlemleyeceksiniz.