YAŞAM

TATLI TARİFİ: KİNOALI KAYISILI ŞANTİ

ickare

Bu 3 kişilik bir tariftir. Bir porsiyonunda; 198 kalori, 33 gr karbonhidrat, 7 gr protein, 5 gr yağ, 5 gr lif, 35 mg sodyum bulunur.

MALZEMELER
2 paket light krem şanti 200 ml süt 80 gr kırmızı kinoa 10 gr çekilmiş Antep fıstığı 6 adet tarçın çubuğu (süslemek için) 200 gr taze kayısı HAZIRLANIŞI 1/ Krem şanti ve sütü çırptıktan sonra buzdolabında bekletin. 2/ Kinoayı 1 tatlı kaşığı toz tatlandırıcı eklenmiş suyun içinde haşlayın, süzüp soğumaya bırakın. 3/ Soğuyan kinoayı, hazırladığın krem şanti ile karıştırın. Servis kuplarının dibine bu karışımı paylaştırın. 4/ Ayrı bir yerde taze kayısıları minik küpler hâlinde doğrayıp kuplara ekleyin. En üstü krem şanti ile kaplayın. Antep fıstığı ve tarçın çubukları ile süsleyip servis yapın.

Marie Claire Bülten

Stil ve düşüncenin buluştuğu bu evrende; sezonun öne çıkan görünümleri, radarımıza giren kitaplar, editörden notlar ve kültürel dünyamıza heyecan katan detaylar e-posta kutunda seni bekliyor. Marie Claire evrenine katıl, kendine iyi gelenleri kaçırma.