Fitness & Beslenme

ZAYIFLAMAK İÇİN PRATİK 5 TÜYO

04 Tabak sıyırmak Yeni alışkanlığınız: Yemeğinizin yarısını tabakta bırakın. Araştırmalar şunu gösteriyor ki; konu atıştırmak olduğu zaman, iç etkenlerdense (Cidden aç mıyım?) dış etkenlere odaklanıyor (Tabakta yemek kaldı mı?). Wansink, çalışmalarında olabildiğince sulu sosa sahip bir tabak makarna sunduğunu ve insanların son damlasına kadar tabağını bitirdiğini görmüş. Daha da kötüsü tabak boyutlarının son zamanlarda genişlemiş olması. Bunu deneyin:Yemeğinizi sevgilinizle veya arkadaşınızla paylaşın. Küçük porsiyonlarda bir yemek sipariş edin. Bunun yanında yemeğinizin yarısını daha yemeğe başlamadan paket yaptırmayı deneyebilirsiniz. Araştırmalar yemeği sadece görmenizin ve koklamanızın bile kendinizi aç hissetmenize sağlayacak olan hormonların salgılanmasına neden olduğunu ortaya koyuyor.

Marie Claire Bülten

Stil ve düşüncenin buluştuğu bu evrende; sezonun öne çıkan görünümleri, radarımıza giren kitaplar, editörden notlar ve kültürel dünyamıza heyecan katan detaylar e-posta kutunda seni bekliyor. Marie Claire evrenine katıl, kendine iyi gelenleri kaçırma.