Mücevher & Aksesuar

2023-24 Sonbahar/Kış: En Trend Takılar

Yeni sezonun belki de en çok merak edilen konusu takılar hakkında konuşuyoruz, hazırsanız başlayalım.

Günlerdir beklediğiniz o trend parçayı artık giyme vakti geldi. Binbir çaba ile güzellik görünümünüzü de şekillendirdiniz, sezonun trend çanta ve ayakkabılarından oluşan rehberimiz sayesinde kafa karışıklığına zaman kalmadan çanta ve ayakkabınıza da karar verdiniz. Ancak görünümünüz bir türlü içinize sinmiyor ve eksik olan şeyi ne olduğunu bulamıyorsunuz. Sizi daha fazla düşündürmeden cevabı biz verelim; takı.

Her ne kadar çoğu kişinin dikkat etmediğini düşünseniz bile, takıların görünümlerinizi tamamlamasında büyük payı olduğunu söylememiz gerek. Durum böyle olunca, yeni sezonun podyumlardan ilham alan takılar da, en az çanta, ayakkabı ve podyum trendleri kadar öne çıkıyor.

İlham panonuz hazırsa, 2023-24 Sonbahar/Kış: En Trend Takıları inceleyelim…

kapak karesi: Miu Miu

Biraz Daha Gösteriş Lütfen!

miu miu / giorgio armani

İster akşam saatlerinde katılacağınız şık bir davet olsun, isterseniz de arkadaşlarınıza iş çıkışı şık bir yemek yemek için toplanacak olun, gecenin en konuşulan ismi olmayı hangimiz sevmiyoruz ki? Sizin de cevabınız bizim gibi içten bir evetse, bu trend kesinlikle size göre.

Çok daha nüde veya açık tonlarda seçeceğiniz minimal bir görünümü büyük küpelerle trend bir görüntüye ulaştırabilirsiniz. Miu Miu’dan Alexander McQueen’e kadar birçok modaevinin podyumlarında incelediğimiz mega boy küpelerin, saçlarınızı sıkı bir topuz ve at kuyruğu yaptığınız görünümlerle uyum içinde dans edeceğini bilmelisiniz.

Asimetri Sevdası

Sacai / alexander mcqueen

Artık tekini kaybettiğiniz halka küpeler ile vedalaşmaya son. 2023-24 Sonbahar/Kış podyumlarının takı trendlerini incelediğimizde, tek kulakta yer alan küpelerin podyumları büyük ölçüde istila ettiğinden bahsedebiliriz. Bu küpe, ister devasa bir geometrik figür, ister ince bir zincir, isterseniz de tekini kaybettiğiniz ancak bir türlü vedalaşamadığınız halka küpeniz olsun, kombininizi çok daha cesur gösterecektir.

Sevda mı Nefret mi?

saint laurent / dolce & gabbana

Öğrencilik yıllarımızda neredeyse nefret ettiğimiz geometri ile barışma zamanı geldi! Sezonun öne çıkan çanta trendlerinde de bahsettiğimiz geometrik formlar, takı trendlerinde de kendisine yer buluyor. Özellikle kombinlerinizin bireyselliğini ve bir noktada özgünlüğünü vurgulayan bu trend, geçmiş sezonlardan bu yana joker aksesuar görevi görmesiyle de dikkat çekiyor.

Anatomik Formlar

schiaparelli / y/project

Geçmiş sezonlarda özellikle Schiaparelli defilelerinde incelediğimiz anatomik formdaki küpeler, bu yıl da kazandığı ivmeyi sürdürüyor. Özellikle Salvador Dali’nin esprili ve eksantrik tablolarından ilham olan bu trend, 2023’ün geri kalanı ve 2024 yılında sanat objelerine benzeyen kulak, el, ağız veya göz takılarıyla adından sıkça bahsettirecek gibi.

Kraliyet İlhamlı

louis vuitton / rokh

2023-24 Sonbahar/kış podyumlarını incelediğimizde kreatif direktörler, broşların tamamen yaşa bağlı öğeler olduğuna ve sadece kraliyet ailelerinin kullanabildiği ulaşamaz nesneler olarak bilinmesine oldukça karşı. Aksesuar konusunda zamansız klasik kimliğiyle öne çıkan birbirinden şık broşlar, aynı zamanda avangard görünümlerin de vazgeçilmezi.