Yeme İçme

Dünyanın en iyi tatlı şefi ünvanına sahip Roger Van Damme “Ode to Bosphorus” kapsamında Four Seasons Hotel Bosphorus’da

İstanbul Boğazının etkileyici ve benzersiz manzarasına hakim Four Seasons Hotel Bosphorus ses getiren “Ode to Bosphorus” konseptinin ikinci ayağında Michelin Yıldızlı ünlü Şef Roger Van Damme’ı ağırlıyor. 

İstanbul yeme içme sahnesinde lezzetleri, servisi ve lokasyonu ile öne çıkan Four Seasons Hotel Bosphorus “Ode to Bosphorus” serisi kapsamında yeme içme meraklılarını dünyanın en iyi pasta şefi üvanının sahibi michelin yıldızlı “Het Gebaar”ın şefi Roger Van Damme ile buluşturacak. Belçika’da yer alan restoranını, sunduğu tatlı menüsü ile bir çekim merkezi haline getiren Şef Van Damme, Four Seasons Hotel Bosphorus misafirlerine özel, hem göze hem damağa hitap eden bir tadım menüsü hazırlayacak.

Pastacı olarak başladığı kariyerini yıldız bir şef olarak devam ettiren Roger Van Damme, bilgiye olan açlığıyla, genç pastacı Albert Adrià gibi meslektaşlarıyla görüşmek üzere İspanya’ya defalarca seyahat etti. Mükemmel bir pasta şefi olarak, yıllar içinde sadece güçlü tatlı eserler geliştirmekle kalmadı, aynı zamanda sofistike ve teknik açıdan yüksek kaliteli bir menü de oluşturdu. 

Kendi özgün, dekoratif tabak kompozisyonlarından birçoğunun artık referans niteliğinde olduğu ünlü şef Roger Van Damme, Four Seasons Hotel Bosphorus misafirleri için dünyda ses getirmiş tatlı tabakları yanında Belçika Antrwerp’de yer alan restoranı Het Gebaar’ın menüsünden imza tabaklarını da servis edecek. Bu çok özel gastronomik deneyim 8-9 Mayıs tarihlerinde akşam servisinde limitli oturumla gerçekleşecek.

Four Seasons Hotel Bosphorus’da yer alan AQUA Restaurant İstanbul’un en sevilen “fine dining” adresi olmaya yıl boyunca devam edecek. Four Seasons Hotel Bosphorus’un, Türk Akdeniz deniz ürünlerini yaratıcılıkla sunan ve rafine mutfağıyla hem MICHELIN rehberi hem de dünyanın en prestijli restoran derecelendirme sistemlerinden olan Gault&Millau gastronomi rehberindeyer alan restoranı AQUA, İstanbul’un dinamizmini yansıtan atmosferi ile misafirlerini yıl boyunca karşılamaya devam edecek. Executive ChefGörkem Özkan önderliğinde mutfak ekibinin geleneksel lezzetleri, modern bir yaklaşımla bir araya getirdiği AQUA menüsü, iştah kabartan bir deneyim yaşatıyor.