Makyaj

2023-24 Sonbahar/Kış: güzellik trendleri

Resmi bir şekilde yeni sezona giriş yaptığımız doğru. Yakın zamanda yayınladığımız sezonun öne çıkan çanta, takı ve ayakkabı trendlerinden sonra, sıra neredeyse hepimizin merak ettiği güzellik trendlerine geldi.

Modanın simgesi haline gelen dört büyük şehirde gerçekleşen moda haftalarını yakın markaja aldığımızda, bu sezon özellikle klasikleşen görünümlere modern dokunuşlar yapıldığını söyleyebiliriz. Birbirinden ilginç saç aksesuarlarından gotik esintili dudaklara kadar sonsuz bir stil yelpazesi sunan bu trendler, makyaj masasının önünde saatler harcamanıza gerek kalmayacağının altını çiziyor.

İlham panonuzu güncellemeye hazırsanız, 2023-24 sonbahar/kış güzellik trendlerini inceleyelim…

kapak tasarım: Ataberk Kaçar

Doğallık Ön Planda

max mara / chanel

Söz konusu güzellik görünümleri olduğunda, kaşların bu görünümdeki yer es geçilemez derecede önemli. Son zamanlarda özellikle kaşların deney alanı haline geldiğini söyleyebiliriz. Ancak bu sezon özellikle Max Mara ve Chanel podyumlarında gördüğümüz doğal kaş görünümleri, kaşların deney alanı olarak yer almasını güzellik tarihinin tozlu raflarına kaldırmaya kararlı gözüküyor.

İster kaşlarınızı incelterek, isterseniz tarayarak, isterseniz de doğal kalınlığında bırakarak kullanın. Söz konusu bu trend olduğunda dikkat etmeniz gereken tek nokta, kaşlarınızın orta derecede geniş kalmaları.

Grafik Sevdası

valentino

Söz konusu geçmiş yılları yad etmek olduğunda en az bizim kadar makyözlerinde bu konuda hevesli olduğunu belirtelim. Uzun yıllar aramızda olan grafik eyeliner görünümleri, sonbahar/kış sezonunda yeniden öne çıkıyor. Tabii, bu konuda dikkat etmeniz gereken birkaç nokta olduğunu da belirtelim.

İlki, göz kenarlarınıza çekeceğiniz çizgi ne kadar karmaşıksa, makyajınızın o kadar dikkat çekeceği. İkincisi ise, göz kenarlarınıza çekeceğiniz çizgi için sadece eyeliner’ı değil, göz kalemini, renkli farları hatta dudak kalemlerini kullanabileceğiniz. Bu sayede hem dilediğiniz renkte eyeliner çekebilir, hem de birbirinden farklı tekniklerle özgün bir görünüm yaratabilirsiniz.

Mevsim Karmaşası

gucci / caroline herrera

Söz konusu sonbahar/kış sezonuysa, güzellik görünümünde koyu tonların hüküm sürdüğü tartışmasız bir gerçek. Ancak bu sezon Gucci, Caroline Herrera ve Victoria Beckham podyumları bu gerçeğin artık eskisi kadar geçerli olmadığını söylüyor. Sıcak havalarla bağdaştırdığımız canlı tonlar, artık sonbahar/kış sezonunun da başrolü olmaya aday.

Biraz Drama Lütfen!

PRADA / CHET LO

Bakışlarımızın çok daha seksi ve ihtişamlı gözükmesini hangimiz istemez ki? İkili ilişkilerde ekstra drama yaratacağına inandığımız çarpıcı kirpikler, yeni sezonun ihtişam dozu yüksek üyesi. İster Prada podyumlarındaki gibi renkli kirpikleri tercih edin, isterseniz de Chet Lo’daki gibi kirpik uzantılar yeni favoriniz olsun, karar sizin.

Gotik Dudaklar

BALENCİAGA / RODARTE

Sonbahar/kış aylarının hüzün dozu yüksek havalarına yeni eşlikçi; gotik dudaklar. Allık renginizin farklı varyasyonlarından elde edeceğiniz bu dudak görünümü, Balenciaga ve Rodarte’nin podyumlarında görüldü. Özellikle monokrom siyah bir görünüm ile uyum içinde dans edeceğine inandığımız gotik dudaklar, kesinlikle bir şansı hak ediyor.

Nostaljik Etki

DİOR / MAX MARA

Neredeyse her yazımızda sıklıkla kullandığımız zaman makinesine tekrar atlayalım, çocukluk yıllarınıza döndüğünüzü hayal edin. Saç örgüleriniz için kullandığınız saç fiyonklarınızı hatırladınız mı? Yüzünüzde ufak bir tebessümle hatırladığınız bu anı, Dior ve Max Mara sayesinde yeniden moda sahnesinde.

Ağartılmış Kaşlar

BALMAİN

Yazının başında bahsettiğimiz doğal kaş görünümlerinin yanı sıra, geçtiğimiz yıl Bella Hadid, Kendall Jenner ve Gigi Hadid gibi isimlerin yakın markajında olan ağartılmış kaş görünümleri, Paris Moda Haftası’nda Balmain tarafından tekrar sunuldu. Sade ve ışıltılı makyaja eşlik eden ağartılmış kaşların, geçtiğimiz yıl kadar olmasa da yeniden gündemde olduğu da bilmeniz gerekenler arasında.

Dağınık Severlere Özel

GİVENCHY

Gün içinde fark etmeden göz makyajınızı sürekli bozuyor ve bu durumdan sürekli şikayet ediyorsanız, bu trend kesinlikle size göre. Dağınıklık sizin için bir yaşam tarzıysa, zaman kaybetmeden parmağınızı kullanarak göz kapaklarınıza favori farınızı uygulayın ve makyaj fırçasıyla dağıtın. Hem kolay, hem trend!